Πυρκαγιά σε πρώην πύργο του Τραμπ στο Αζερμπαϊτζάν

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα το μεσημέρι ένα μεγάλο μέρος ουρανοξύστη στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, που προοριζόταν για ξενοδοχείο της αλυσίδας του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η φωτιά ξέσπασε κάπου στη μέση του 33 ορόφων κτηρίου, που στο Μπακού είναι γνωστό ως Πύργος Τραμπ.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax απ' τη φωτιά τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, ενώ κάηκαν οι 20 όροφοι, καθώς χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες για να καταφέρουν

οι πυροσβεστικές δυνάμεις να κατασβέσουν την πυρκαγιά.

Το κτήριο χτίστηκε τη δεκαετία του '80 και το ξενοδοχείο ξεκίνησε να οικοδομείται πριν από περίπου μια δεκαετία, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό project ο πρόεδρος Τραμπ είχε συνεργαστεί με τον γιο ενός υπουργού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά απέσυρε το ενδιαφέρον του λίγο μετά τις εκλογές του 2016, όπως γράφουν οι New York Times.

Πρόκειται για το δεύτερο ακίνητο που συνδέεται με τον πρόεδρο Τραμπ και παραδίδεται στις φλόγες μέσα σε ένα μήνα, καθώς είχε προηγηθεί η πυρκαγιά με ένα νεκρό στον 50ο όροφο του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα