Προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP: Ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974

H Aγκυρα επιμένει στους πολύ υψηλούς τόνους αναφορικά με τις δραστηριότητες των πλοίων Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά και Πορθητής τις οποίες ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε ως προσπάθεια εισβολής.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του AKP, Ομέρ Τσελίκ έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Κύπριος πρόεδρος θα πρέπει να θυμάται την εισβολή του 1974.

Ιδού τι τόνισε: "O Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας. Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση ‘εισβολή’. Κι εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων. Ο Αναστασιάδης θα πρέπει να θυμάται το 1974.

Και κατέληξε ως εξής: "Η Κύπρος και η Ελλάδα γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι επιθετικές δηλώσεις που κάνουν δεν θα αλλάξουν τη στάση μας σε ότι αφορά την προστασία των συμφερόντων αλλά και των δικαιωμάτων της Τουρκίας. Θέλουμε το διαμοιρασμό των φυσικών πόρων εξίσου σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους. Αλλά η ελληνοκυπριακή δεν δίνει σε καμία περίπτωση τη συγκατάθεσή της".

Keywords
Τυχαία Θέματα