Πρώην επικεφαλής ασφαλείας: "Δεν ασφαλίσαμε το Καπιτώλιο"

Πολύ λογικά, το CNN αναζήτησε τον πρώην επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ έτσι ώστε να πάρει τη γνώμη του ειδικού για την ασφάλεια του κτιρίου.

Ο Τέρανς Γκέινερ δεν μάσησε τα λόγια του και έκανε λόγο για αποτυχία για την οποία μάλιστα απολογήθηκε χωρίς να έχει την ευθύνη. Αισθάνθηκε την ανάγκη να το κάνει ως πρώην εργαζόμενος στην ασφάλεια.

"Η αλήθεια ότι δεν ασφαλίσαμε το Καπιτώλιο

και γι' αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να δώσουν εξηγήσεις" είπε αρχικα ο Γκέινερ.

"Είναι φανερό ότι οι αστυνομικοί ήταν πολύ περισσότεροι από το συγεκριμένο πλήθος αλλά φαίνεται ότι υποτιμήσαμε τις δυνάμεις του. Υπερεκτίμησαμε αντίθετα τη δική μας ικανότητα για έλεγχο" συνέχισε, μιλώντας πάντα στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

"Είναι επίσης προφανές" συνέχεια ο Γκέινερ" ότι κανείς δεν έπρεπε να φτάσει μέχρι τις πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου. Αυτές ακριβώς οι συνθήκες πρέπει να διερευνηθούν για τη διαμόρφωσή τους".

Ο άλλοτε επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας του χώρου δεν θέλησε πάντως να προχωρήσει σε συγκρίσεις της στάσης της αστυνομίας στις διαδηλώσεις του Black Lives Matter και τώρα.

Κατέληξε λέγοντας ότι "οι συνάδελφοί μου θα κάνουν την καλύτερη δυνατή ανάλυση για το τι πήγε στραβά. Ηταν όμως μια αποτυχία αυτό που συνέβη".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα