Κορονοϊός: Απέφυγαν τη συνεδρίαση στη ΔΟΕ μετά το αλαλούμ για το άνοιγμα των σχολείων

Η αλλοπρόσαλη κυβερνητική στάση σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την προσεχή Δευτέρα (αρχικά το θέμα αφέθηκε ανοιχτό από την Αριστοτελία Πελώνη, εν συνεχεία το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν) προκάλεσε σύγχυση στους δασκάλους.

Κάπως έτσι η συνεδρίαση του διοικητικού

συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας αναβλήθηκε επ' αόριστον καθώς έγινε αντιληπτό ότι δεν υπάρχει μία σταθερή βάση στην οποία μπορεί να στηριχθεί κανείς για να βγάλει συμπεράσματα και να καθορίσει περαιτέρω τη στάση του.

Τα κυβερνητικά πίσω-μπρος πάντως ανησυχούν ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς κάτι που θα αποτυπωθεί και στη σχετική ανακοίνωση που αναμένεται να εκδοθεί από την ομοσπονδία μέσα στο προσεχές διάστημα.

Ηδη υπάρχουν φωνές που ζητούν πιο δυναμική αντιμετώπιση των ζητημάτων από την πλευρά των δασκάλων. Σε ανακοίνωσή της το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών ζήτησε αφενός "να δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, για την εικόνα της διασποράς του ιού στα σχολεία της χώρας και των δεδομένων καταγραφής κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές" και αφετέρου "σε περίπτωση αδράνειας τόσο της επιτροπής, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η ΔΟΕ να ζητήσει εισαγγελική παραγγελία για την ανάκτηση των στοιχείων και απόδοση τυχόν ευθυνών".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα