Πρόεδρος συνταξιούχων: "Θανατηφόρες" οι περικοπές στις συντάξεις

"Θανατηφόρες" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, κ. Δημήτρης Κουμπούρης στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό Τανγκό" με τον Αντώνη Φουρλή και την Στέλλα Γκαντώνα, τόσο τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις αλλά και τις προηγούμενες, που όπως είπε είναι περικοπές που επιβλήθηκαν για "τις ανάγκες της ανάπτυξης", καθώς, αφαίρεσαν 50 δις από τα ταμεία έως τώρα.

Ο κ.

Κουμπούρης ζήτησε κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Σε ό,τι αφορά το τι πρόκειται να γίνει με τις περικοπές, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι οι αρμόδιοι φορείς εργάζονται αυτή τη στιγμή με βάση το νόμο Κατρούγκαλου και προχωρούν τις μειώσεις.

Προανήγγειλε συνεχείς κινητοποιήσεις το πρώτο δεκαήμερο του μήνα σε διάφορες πόλεις της χώρας ενώ προγραμματίζονται πανελλαδικές συγκεντρώσεις 13 Νοεμβρη και 15 Νοεμβρη και στις 15 Δεκέμβρη όταν και κατατίθεται ο προϋπολογισμός.

Ο κ. Κουμπούρης κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να κάνει, ενώ δήλωσε πως και τα δύο κόμματα εφαρμόζουν την λογική Πινοσέτ στο ασφαλιστικό, εφαρμόζουν δηλαδή τους τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα