Πουλάει τα ουίσκι που του πήγαιναν δώρο για να αγοράσει σπίτι

Όταν ο Μάθιου Ρόμπσον από την Αγγλία λάμβανε από τον πατέρα του ως δώρο για τα γενέθλιά του από την γέννησή του ένα μπουκάλι ουίσκι, σίγουρα δεν περίμενε ότι σήμερα, 28 χρόνια μετά, θα του φαινόταν τόσο χρήσιμο.

Για 28 μπουκάλια ουίσκι Macallan, ο πατέρας του ξόδεψε από το 1992 έως σήμερα περίπου 5.000 λίρες, όπως αναφέρει το BBC. Η συλλογή αξίζει τώρα περισσότερο από 40.000 λίρες και έχει διατεθεί προς πώληση προκειμένου ο Μάθιου να μπορέσει να αγοράσει σπίτι.

Ο 28χρονος είπε ότι "πιθανότατα δεν ήταν" το καλύτερο δώρο για ένα

νεαρό αγόρι, αλλά με "αυστηρές οδηγίες να μην τα ανοίξουν ποτέ" έγιναν προσοδοφόρα.

«Κάθε χρόνο το έπαιρνα ως δώρο γενεθλίων», είπε ο Μάθιου. "Νόμιζα ότι ήταν ένα αρκετά περίεργο μικρό δώρο καθώς ήμουν πολύ νέος για να αρχίσω να πίνω. Αλλά είχα αυστηρές οδηγίες, ποτέ, ποτέ να μην τα ανοίξω και προσπάθησα σκληρά και το πέτυχα και όλα είναι άθικτα".

Ο πατέρας είπε ότι το πρώτο μπουκάλι ουίσκι του 1974 αγοράστηκε για να «βρέξει το κεφάλι του μωρού». "Νόμιζα ότι θα ήταν ενδιαφέρον αν αγόραζα ένα κάθε χρόνο και θα κατέληγε με 18 μπουκάλια ουίσκι 18 ετών για τα 18α γενέθλιά του", είπε.

Από τότε, οι ειδικοί λένε ότι το Macallan συλλεκτική αξία και ο Μάθιου ελπίζει να πουλήσει τη συλλογή του για 40.000 λίρες και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για προκαταβολή.

Την πώλησή τους έχει αναλάβει ειδικός μεσίτης, ο οποίος το περιέγραψε ως "τέλειο σετ". "Η αξία του Macallan έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία 5έως 10 χρόνια", είπε. "Το να έχουμε μια τόσο μεγάλη συλλογή μπουκαλιών είναι το κλειδί".

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει ήδη «μεγάλο ενδιαφέρον» για τη συλλογή, κυρίως από αγοραστές από τη Νέα Υόρκη και την Ασία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα