Ποιες ταινίες έκαναν πλουσιότερο το Χόλιγουντ το 2018

Η οικονομική ανάπτυξη που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως έχει "στείλει" περισσότερους Αμερικανούς στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τις πωλήσεις εισιτηρίων να σημειώνουν από το 2017 και μετά ραγδαία άνοδο. Η τάση αυτή συνεχίζεται και το 2018 με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για τζίρο-ρεκόρ ύψους 12 δισ. δολαρίων! Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι προβλέψεις αυτές θα ισχύσουν ακόμα και εάν οι αποδόσεις των ταινιών που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους δύο μήνες δεν είναι καλές.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2018

μέχρι σήμερα, στο αμερικανικό box office οι εισπράξεις φτάνουν τα 9,3 δισ. δολάρια, μια αύξηση της τάξεως του 9% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ως προς τις ταινίες με τις καλύτερες επιδόσεις, ξεχωριστή μνεία αξίζει στο "Venom" με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy, το οποίο άνοιξε με εισπράξεις 80 εκατ. δολάρια το τριήμερο 5 με 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας Οκτωβρίου μέχρι σήμερα.

Στην κορυφή των ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις βρέθηκε άλλη μια ταινία κόμικ: Το Black Panther. Η ιστορία του βασιλιά της Γουακάντα, T' Challa, έχει από τον Φεβρουάριο που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 700 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ μόνο, καθιστώντας την την τρίτη πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών και την καλύτερη εισπρακτικά ταινία του 2018.

Μια ακόμη ιδιαίτερα επιτυχημένη ταινία του 2018 είναι το "A star is born" με τη Lady Gaga και τον Bradley Cooper, η οποία έφτασε στα 126 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις (έχοντας προϋπολογισμό ύψους 36 εκατ.).

Στις επερχόμενες κυκλοφορίες που αναμένεται να ανεβάσουν πιο ψηλά τα νούμερα είναι τα animation "The Grinch" και "Ralph Breaks the Internet" και από live action τα "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald" και "Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια". Με εξαίρεση το Grinch οι άλλες τρεις ταινίες είναι παραγωγής Disney, η οποία κάνει τα τελευταία χρόνια χρυσές δουλειές (γεγονός στο οποίο έχει συμβάλει η απόκτηση της Marvel και το relaunch του franchise του Star Wars).

Τα νούμερα στο ελληνικό Box Office

Το "Venom" συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα στην κορυφή του εγχώριου ταμείου σημειώνοντας μεν πτώση 47% με 35.306 εισιτήρια σε 108 αίθουσες το δεύτερο τετραήμερο, φτάνοντας όμως συνολικά τα 145.600 εισιτήρια.

Όσον αφορά στον βασιλιά "Black Panther" στο πρώτο τετραήμερο συγκέντρωσε τα 86.047 εισιτήρια και συνολικά έφτασε τα 153.120 εισιτήρια στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα