Πέθανε η Γιούνις Γκέισον-Είχε υποδυθεί το πρώτο Bond Girl

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από την ζωή η Βρετανίδα ηθοποιός Γιούνις Γκέισον, η οποία ερμήνευσε το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στον κινηματογράφο, στην ταινία "Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον δρος Νο".

«Είναι με ιδιαίτερη θλίψη που μαθαίνουμε πως η Γιούνις Γκέισον, το πρώτο μας ‘κορίτσι του Τζέιμς Μποντ’, που υποδύθηκε τη Σίλβια Τρεντς στον ‘Δρα Νο’ και στο ‘Από τη Ρωσία με αγάπη’ απεβίωσε. Οι σκέψεις μας στην οικογένειά της», δηλώνουν ο Μάικλ Γουίλσον

και η Μπάρμπαρα Μπροκόλι στον επίσημο λογαριασμό του διάσημου κατασκόπου της Αυτού Μεγαλειότητος.

Αν και είχε αρχικά είχε εμφανιστεί για τον ρόλο της Μις Μανιπένι, η Γιούνις Γκέισον εξασφάλισε τελικά εκείνον του κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ, Σίλβια Τρεντς.

Ήταν η πρώτη που γοήτευσε τον Τζέιμς Μποντ στο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον δρος Νο», αν και στην ιστορία έμεινε κυρίως η Ούρσουλα Άντρες που έπαιξε επίσης στην ταινία.

Η Γιούνις Γκέισον, ως Σίλβια Τρεντς ήταν η πρώτη γυναίκα στην οποία ο βρετανός κατάσκοπος συστήνεται με τον χαρακτηριστικό και πασίγνωστο πλέον τρόπο του, στο Dr. No. Ενώ παίζουν πόκερ, με την Τρεντς να χάνει, εκείνη προτείνει να αυξήσουν το ποντάρισμα. και ο Μποντ της απαντάει: "Θαυμάζω το κουράγιο σας κυρία...;"

"Τρεντς. Σύλβια Τρεντς", απαντάει εκείνη. "Θαυμάζω την τύχη σας κύριε...;"

Και ο Σον Κόνερυ χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την διάσημη ατάκα: "Μποντ. Τζέιμς Μποντ".

Η Γιούνις Γκέισον είχε εμφανιστεί επίσης στην ταινία «Η εκδίκηση του Φρανκενστάιν» (1958).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Γιούνις Γκέισον-Είχε, Bond Girl,pethane, giounis gkeison-eiche, Bond Girl