Περιορίζεται η αστάθεια την Τετάρτη

Θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις στα βορειότερα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από αργά το απόγευμα ενώ και πάλι ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται

τα χαμηλά στα ανατολικά της Ευρώπης που προκαλούν άστατο καιρός ενώ αντίθετα στα βόρεια επικρατούν υψηλές πιέσεις και γενικά αίθριος καιρός.

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 23 με 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 15 Μαΐου 2006 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στη Θεσσαλονίκη ενώ το 2012 ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα