Κλειστό το Κέντρο - Σε εξέλιξη πορεία για τον Κουφοντίνα

Η συγκέντρωση και η πορεία με αίτημα την χορηγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια, ωστόσο ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.

Υπενθυμιζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει απεργία πείνας για 13η ημέρα από τις 2 Μαΐου, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου να απορρίψει το αίτημά του να του χορηγηθεί άδεια. Αρνούμενοι τη χορήγηση άδειας, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Βόλου υπογράμμιζαν στην απόφαση τους πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας εμμένει με δημόσιες δηλώσεις του στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του κρατικού μονοπωλίου της βίας και συνεπώς δεν αποκλείεται η εκ νέου τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότερα από 500 άτομα και στο κάλεσμα αναφέρεται: "Η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήποτε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο."

Λόγω της πορείας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας στους δρόμους από τους οποίους θα περνούν οι διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα