Περιορισμένη αστάθεια έως την Παρασκευή - Περισσότερη ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο

Περιορισμένη καιρική αστάθεια θα εκδηλωθεί στην ηπειρωτική χώρα το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε αναφερθεί στο έντονο κύμα ζέστης στις σκανδιναβικές χώρες. Την Τετάρτη η θερμοκρασία στο Salo και το Pori της Φινλανδίας έφτασε τους 29 βαθμούς , ενώ 29 βαθμούς είχε και το Derskog της Νορβηγίας.

Από σήμερα θα αρχίζει να αλλάζει η κυκλοφορία στη Βόρεια Ευρώπη και οι πολύ θερμές αέριες

μάζες θα μετακινηθούν ανατολικότερα.

Στη χώρα μας η αστάθεια σήμερα θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα Δυτικά και Βόρεια του νομού. Τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά του νομού. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27 βαθμούς.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός θα κυλήσει με συννεφιά και μεταφορά σκόνης την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα «ανοίξει» και οι άνεμοι δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ στα πελάγη.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου:

Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη:

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 17 Μαΐου 1993 είχαμε ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση στην Αττική η οποία προκάλεσε προβλήματα στον Πειραιά τον Άλιμο και την Αργυρούπολη. Έντονη χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε και στη Λαμία το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα