Παυλόπουλος: Δεν θα περάσουν τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα
Τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα -αλλά και τα λοιπά λαϊκιστικά «κινήματα» που επίσης απειλούν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία- τα οποία αναπτύσσονται σήμερα σε ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής ηπείρου, πρέπει να μας προβληματίζουν, έτσι ώστε να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και για την αποτελεσματική και, κυρίως, έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Από εδώ, λοιπόν, την Κρήτη, τους στέλνουμε το μήνυμα: Δεν θα περάσουν» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος από το Καστέλι Πεδιάδος που πραγματοποιούνται
Ο κ. Παυλόπουλος είπε συγκεκριμένα: «Ο Επικός, κυριολεκτικώς, αγώνας των Ηρωϊκών Κρητών εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας μας εμπνέει και μας διδάσκει, κυρίως προς την κατεύθυνση του τι σημαίνει για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία, η Δημοκρατία και το μέλλον του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.Το πρώτο δίδαγμα αφορά την Μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλουμε να έχουμε πάντα κατά νου τις ακόλουθες διαπιστώσεις, εάν επιθυμούμε να ζήσουμε μέσα σε μια ειρηνική και ευημερούσα Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ελπίζουμε να οδηγηθεί στην πλήρη πολιτική και οικονομική ενοποίησή της. Τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα -αλλά και τα λοιπά λαϊκιστικά «κινήματα» που επίσης απειλούν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία- τα οποία αναπτύσσονται σήμερα σε ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής ηπείρου, πρέπει να μας προβληματίζουν, έτσι ώστε να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και για την αποτελεσματική και, κυρίως, έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Από εδώ, λοιπόν, την Κρήτη, τους στέλνουμε το μήνυμα: Δεν θα περάσουν.
Tο δεύτερο δίδαγμα αφορά την γειτονική Τουρκία. H Ελλάδα είναι Χώρα φιλειρηνική, αφού πιστεύει ακράδαντα στην φιλία και την καλή γειτονία, οι οποίες όμως προϋποθέτουν τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου. Προϋποθέτουν, επίσης, τον σεβασμό, και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, αν αναλογισθούμε ότι το Διεθνές Δίκαιο καθορίζει, βεβαίως μεταξύ άλλων, την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ελλάδας στην περιοχή, καθορίζει όμως, ταυτοχρόνως, την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου είναι το Δίκαιο το Θάλασσας, με βάση το οποίο καθορίζεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Και αυτό το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά την Συνθήκη του MontegoBay του 1982 -όπως πολλές φορές έχω πει και δεν θα κουραστώ να το λέγω- είναι δεσμευτικό για όλους, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη αυτή. Διότι η ως άνω Συνθήκη παράγει γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που δεσμεύουν όλους. Ας αντιληφθεί η Τουρκία ότι είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα. Πολλώ μάλλον όταν μας συμπαρίστανται ενεργώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ».
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν με τιμές τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Καστελλίου που πραγματοποιήθηκε δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αρχηγού Πεδιάδας και των έξι Ανατολικών Επαρχιών Αντωνίου Τρυφίτσου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου Καστελλίου για την παρουσίαση ιστορικού πανηγυρικού και αμέσως μετά στο Δημαρχείο Μινώα Πεδιάδας στο Καστέλλι για την τελετή Ανακήρυξης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Στη συνέχεια ο κ. Παυλοπουλος θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Πολυκέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου και μετά θα αναχωρήσει για το Θραψανο που θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του από τον Δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη. Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα τ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ προς «συντρόφους»: Έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα
- Το «βασιλικό» φρούτο που ρίχνει την αρτηριακή πίεση
- Βόσσου για Στεφανίδου: «Την αγαπώ, θέλω να είναι καλά, αλλά δεν την θέλω»
- Αναδρομικά: «Κλείδωσαν» τα ποσά - Δείτε πόσα θα πάρετε
- ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ: Οι εξελίξεις της νέας εβδομάδας...
- Τροχαίο στην Εθνική Οδό, εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο ζευγάρι ηλικιωμένων και 4χρονο παιδί
- Αδιανόητο μποτιλιάρισμα στην Αττική Οδό!
- Προτάθηκε «σφαίρα» από το Εκουαδόρ στον ΠΑΟΚ! (photos)
- Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ο Ραζβάν ήταν κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό
- Στράτος Τζώρτζογλου – Σοφία Μαριόλα: Δείτε φωτογραφίες από τον γάμο τους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Στράτος Τζώρτζογλου - Σοφία Μαριόλα: Παραμυθένιος γάμος με άρωμα Κρήτης
- Παυλόπουλος: Δεν θα περάσουν τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα
- Πάτρα: Νέα τροπή με τον νεκρό κρατούμενο - "Δεν ξυλοκοπήθηκε" λένε οι Αρχές
- Μπαράζ επιθέσεων με βόμβες μολότοφ σε βάρος διμοιριών στα Εξάρχεια
- Τρύφωνας Σαμαράς: Κυκλοφόρησε επίσημα το τραγούδι "It's Amazing"
- Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο
- Star Wars Jedi: Fallen Order, το πρώτο gameplay video από την E3 2019
- Φθορές με βαριοπούλες προκάλεσαν νεαροί σε τράπεζα στον Νέο Κόσμο
- Ν. Κεραμέως: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων

- Τελευταία Νέα News 24|7
- Παυλόπουλος: Δεν θα περάσουν τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα
- Στράτος Τζώρτζογλου - Σοφία Μαριόλα: Παραμυθένιος γάμος με άρωμα Κρήτης
- Συρία: 167 νεκροί μέσα σε 48 ώρες στη Χάμα
- Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο
- Πάτρα: Νέα τροπή με τον νεκρό κρατούμενο - "Δεν ξυλοκοπήθηκε" λένε οι Αρχές
- Ν. Κεραμέως: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων
- Κώστας Σημίτης: "Δεν αποκλείω νέα Ίμια"
- Star Wars Jedi: Fallen Order, το πρώτο gameplay video από την E3 2019
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στα χέρια των αρχών ο άνδρας που παρενοχλούσε γυναίκες στα Ιωάννινα
- Απίστευτο! Τα αρνητικά σχόλια του Νίκου Γκάνου για τη Ναταλία Γερμανού και η απάντηση της παρουσιάστριας...
- Πού θα πάμε σήμερα στην πόλη - Ατζέντα εκδηλώσεων
- Με 8 αμυντικούς η εθνική και κανέναν του πρωταθλητή στην 11άδα!
- Παυλόπουλος: Ας αντιληφθεί η Τουρκία ότι είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι
- Λαμία: Ο πιο αθλητικός γάμος -Οι καλεσμένοι παίζουν βόλεϊ και οι νεόνυμφοι περνούν από κάτω [βίντεο]
- Παυλόπουλος: «Δεν θα περάσουν τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα»
- G20: Συμφωνία για κοινούς φορολογικούς κανόνες έως το 2020
- Παυλόπουλος: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε τη νομιμότητα - Ας αντιληφθεί η Τουρκία