Τοπικές βροχές και καλές για την εποχή θερμοκρασίες

Με παροδικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και με βροχές το πρωί στα ανατολικά που γρήγορα θα σταματήσουν ενώ το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα ξαναχαλάσει. Στην χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στη κεντρική Μεσόγειο υπάρχει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται ανατολικότερα προς την περιοχή μας , διατηρώντας το νοτιοδυτικό ρεύμα και τις καλές θερμοκρασίες

για την εποχή.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το χαμηλό το οποίο θα μας επηρεάσει από τα δυτικά το απόγευμα και έτσι στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ στο Ιόνιο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυρές, με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, ενώ τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες προβλέπονται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί , ενώ θα ξαναβρέξει και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: Στις 21 Ιανουαρίου του 1969 επικράτησε κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά.σ

Keywords
Τυχαία Θέματα