Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Ο απολογισμός της "μάχης"

Στην προσαγωγή 12 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν οι επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Επιπλέον, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών που έχουν διακομισθεί μέχρι τώρα στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών ανέρχεται σε 25. Ο αριθμός των πολιτών που τραυματίστηκαν έφτασε τους εννέα, εκ των οποίων οι επτά διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο

Ερυθρός Σταυρός και οι δύο στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Σημειώνεται ότι ένας από τους τραυματίες που μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα ένας 50χρονος που όπως όλα δείχνουν αποχωρούσε από την διαδήλωση, δέχτηκε επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως προκύπτει από την έως τώρα έρευνα των Αρχών, επί της οδού Ασκληπιού, τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στον μηρό και στον γλουτό και έβαλαν φωτιά στην μοτοσικλέτα του, ενώ επίσης κουκουλοφόροι έκαψαν ένα αυτοκίνητο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Θύματα επιθέσεων έπεσαν επίσης ένας φωτορεπόρτερ και συνεργείο της ΕΡΤ που κάλυπτε τα γεγονότα.

Εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που προκλήθηκε από την εξαιρετικά εκτεταμένη χρήση χημικών οι χιλιάδες των διαδηλωτών που δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και είχαν έρθει από την διάφορες περιοχές της επαρχίας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν νωρίς. Όλοι επιβιβάστηκαν τα λεωφορεία τους και ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής.

Τα επεισόδια από την Πλατεία Συντάγματος έφτασαν μέχρι και το Μοναστηράκι, ενώ πλέον έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στο κέντρο, έχουν ανοίξει οι δρόμοι και οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα