Παπανάτσιου: Προστατεύουμε και διατηρούμε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού

«Προστατεύουμε και διατηρούμε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αναφερόμενη στο σχετικό νομοσχέδιο. Η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται να διορθωθούν αστοχίες του παρελθόντος και να υπάρξει ενιαίος χαρακτήρας στις διατάξεις που αφορούν τον αιγιαλό. Η Κ. Παπανάτσιου παρατήρησε ότι, εκτός από την φιλοξενία ευπαθών οικοσυστημάτων, οι ακτές αποτελούν ταυτόχρονα «σημαντικό κεφάλαιο για οικονομία κι ανάπτυξη της χώρας μας». Η Κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε

ότι πλέον στον αιγιαλό θα επιτρέπονται μόνο οι «εντελώς αναγκαίες δραστηριότητες».

Η Κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι η παραλία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 30 μέτρα κι απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση κτισμάτων, με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις, ενώ θα είναι κοινόχρηστος ο παλιός αιγιαλός. Η Κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε ότι όσα κτίσματα που βρίσκονται στον αιγιαλό δεν πάρουν αδειοδότηση «θα κατεδαφιστούν». Η Κ. Παπανάτσιου σχολίασε ότι όσον αφορά τις εξαιρέσεις από την περιβαλλοντική νομοθεσία «θέλουμε να αποφεύγεται η υποκειμενικότητα» τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέπεται η αξιοποίηση του αιγιαλού για τουριστικές δραστηριότητες, όπως πισίνες ή beach bar.

Απαντώντας σε σχετικές αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από βουλευτές, η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι ανοικτό να αφαιρεθούν οι προβλέψεις για την παραχώρηση βραχονησίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα