Παναγιωτόπουλος: Επικίνδυνη μια άκαιρη άρση του lockdown

Για το τι θα συμβεί αν αρθεί πρόωρα το lockdown εξήγησε ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο ιδιαίτερα απαιτητική, μετά τις γιορτές, καθώς θα πρέπει να είμαστε και με δραστηριότητες ανοιχτές και με μέτρα» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος στον ΣΚΑΙ τονίζοντας παράλληλα οτι ένα άκαιρο άνοιγμα μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο κλείσιμο αργότερα και μεγαλύτερη οικονομική

ζημιά.

Στην ερώτηση για τους λόγους που μετά από 4 εβδομάδες lockdown, δεν έχουν περιοριστεί τα κρούσματα κορονοϊού, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η διασπορά ήταν αρκετά μεγάλη, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και ο χρόνος κάμψης που απαιτείται είναι μεγαλύτερος υπογραμμίζοντας ότι «τα δεδομένα δεν είναι αυτά που θα ήθελε κανείς για να μπούμε σε μια φάση άρσης των μέτρων».

«Η συνολική εικόνα είναι ότι τα νέα κρούσματα έχουν αρχίσει να έχουν μια τάση σταθεροποίησης ή και μείωσης. Οι σκληροί δείκτες, νεκροί και διασωληνωμένοι, έρχονται καθυστερημένα, διότι υπάρχει μια διαφορά φάσης με αυτούς. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά αρχίζει να φαίνεται μια καθοδική τάση. Παρότι τα νέα περιστατικά αρχίζουν να έχουν μια τάση μείωσης, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να έχουν πίεση, γι’ αυτό είναι τελείως απαραίτητη η πλήρης στήριξη του ΕΣΥ», ανέφερε.

Σχετικά με τα εμβόλια, σχολίασε ότι είναι λογικό να υπάρχουν απορίες από τους πολίτες για την ασφάλεια τους, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «είναι επαρκέστατα αποτελεσματικά κι επαρκέστατα ασφαλή και κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί».

Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ισχύει για το επίδομα αναστολής και τα επιδόματα ανεργίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί - Με τεστ η είσοδος στη χώρα ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα