Το σκληρό ροκ του Τσίπρα από τη Βουλή μέχρι την Πάρνηθα

Τα ντεσιμπέλ της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα κυβερνητικά πεπραγμένα και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ανεβαίνουν κάθε μέρα και περισσότερο από εδώ και πέρα.

Το παραπάνω συμπέρασμα πιστοποίησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στη Βουλή-απόντος του Πρωθυπουργού-σε συνεδρίαση για νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο επικεφαλής της

αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σαφώς επικριτικός ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει...μπάλα και στο γήπεδο της καθαρά προσωπικής αντιπαράθεσης.

Η αναφορά για την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα ήταν προσεγμένη (ο πρώην Πρωθυπουργός, αν και έκανε λόγο για μότο κρος, απέφυγε να ονοματίσει τη σύζυγο του πολιτικού του αντιπάλου) αλλά ξεκάθαρη και ουσιαστικά ήρθε ως επιστέγασμα των αναφορών του συνόλου του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Ολα τα παραπάνω σημαίνουν σκληρό ροκ από τη Βουλή έως τα βουνά της Αττικής. Και από τη στιγμή που μπήκε στα πικάπ ο σκοπός αυτός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει η τακτική. Ο επόμενοε γύρος αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα διεξαχθεί στο πλαίσιο ενός κλασικού αγώνα, της συζήτησης για τον προϋπολογισμό που θα λάβει χώρα στα μέσα του Δεκέμβρη. Σ' αυτήν βέβαια ο Πρωθυπουργός, ως είθισται, θα είναι υποχρεωτικά παρών.

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ πατούν περισσότερο γκάζι έτσι ώστε να προλάβουν να παρουσιάσουν πριν τις γιορτές το δικό τους συνεκτικό σχέδιο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας που ενέχει και μορφή απάντησης στην έκθεση Πισσαρίδη. Η ομάδα υπό τον Γιώργο Σταθάκη δουλεύει πυρετωδώς για να φτάσει το τελικό κείμενο στο πολιτικό συμβούλιο και να λάβει τη σχετική έγκριση. Ακολούθως, το σχέδιο θα παραδοθεί στην κριτική των ΜΜΕ και της κοινωνίας.

Μ' αυτό ως όπλο στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν χαμένες ψήφους, κυρίως από τα δεξιά τους, αφού, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, η εμπιστοσύνη για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζει να κλονίζεται. Οντως, η δημοσκοπική διαφορά έχει μειωθεί (πριν δύο μήνες η ΝΔ προηγείτο σταθερά ακόμα και με 20 μονάδες) αλλά καμία μέτρηση προσώρας δεν δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει κάτι από τις απώλειες του κυβερνώντος κόμματος.

Το 2021 πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το καταστήσει έτος ολικής επαναφοράς. Το συνέδριο κάποια στιγμή θα διεξαχθεί (με οποιαδήποτε μορφή) ενώ τα πολιτικά επίδικα θα είναι πολύ κρίσιμα σε όλα τα επίπεδα. Εκτός αυτού οι πάντες έχουν στο πίσω μέρο του μυαλού τους και την πιθανότητα για εκλογική μάχη σε χρόνο που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα