Όσκαρ 2020: Η Νάταλι Πόρτμαν "κέντησε" το φόρεμα της για τις γυναίκες που δε βραβεύονται

Η Natalie Portman εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί της τελετής των Όσκαρ 2020 με ένα φόρεμα Dior στο οποίο κέντησε τα ονόματα των γυναικών σκηνοθέτιδων που δεν έλαβαν υποψηφιότητα φέτος.

Η δημοσιογράφος των Los Angeles Times, Amy Kaufman, ήταν

εκείνη που τη ρώτησε να εξηγήσει την κίνησή της. Όπως είπε η ηθοποιός, στο φόρεμά της είχε τα ονόματα των Lulu Wang, Greta Gerwig, Lorene Scafaria, Marielle Heller και Mari Diop και άλλων.

"Ήθελα να τιμήσω τις γυναίκες που δεν είχαν αναγνωριστεί για το απίστευτο έργο τους φέτος, με ένα απλό τρόπο", εξήγησε η Portman.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι γυναίκες σκηνοθέτιδες δεν εμφανίστηκαν στην κατηγορία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Όλες οι εξελίξεις για τα Όσκαρ 2020 μέσα από τη live blogging πλατφόρμα του News 24/7.

Οι υποψηφιότητες για Όσκαρ σκηνοθεσίας είναι:

Martin Scorsese, «The Irishman» Todd Phillips, «Joker» Sam Mendes, «1917» Quentin Tarantino, «Once Upon a Time in Hollywood» Bong Joon Ho, «Parasite»

Η φετινή 92η απονομή των Οσκαρ υπό το πρίσμα της ισότητας των φύλων δεν προσφέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που το Χόλιγουντ τιμά τους ανθρώπους του.

Από το 1929 που έγινε η πρώτη τελετή βραβείων Οσκαρ έχουν δοθεί 10.000 υποψηφιότητες. Από αυτό το σύνολο οι γυναικείες υποψηφιότητες αντιπροσωπεύουν μόνο το 14%. Και από τις συνολικές 449 υποψηφιότητες για Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας μόνο 5 ήταν γυναίκες σκηνοθέτες. Μόνο η Κάθριν Μπίγκελοου αναδείχτηκε νικήτρια το 2010 με την ταινία «The Hurt Locker».

Το ποσοστό των υποψήφιων γυναικών, είτε μόνες τους είτε ως μέλη μιας ομάδας, έχει βελτιωθεί. Στη φετινή τελετή, για παράδειγμα, οι γυναίκες ή οι μεικτές ομάδες που έχουν προταθεί αντιπροσωπεύουν το 44% των συνολικών υποψηφιοτήτων και αυτό σηματοδοτεί το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία των Οσκαρ. Αλλά στις πιο μεγάλες κατηγορίες - καλύτερη σκηνοθεσία, καλύτερη ταινία και καλύτερο σενάριο - υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση που χρειάζεται να διανυθεί.

Καθώς οι πέντε φετινοί υποψήφιοι για καλύτερη σκηνοθεσία είναι όλοι άνδρες και για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν έχει προταθεί γυναίκα.

Κέρδισαν Βραβεία? Κέρδισαν μία θέση στη Nova. Δες τις βραβευμένες ταινίες της χρονιάς με Nova3play Cinema σε εκπληκτική τιμή!

Keywords
Τυχαία Θέματα