Όχι της ΝΔ στην επιτροπή Σκουρλέτη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Αρνητική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ στο αίτημα του Πάνου Σκουρλέτη να υποδείξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν εκ των εμπειρογνωμόνων που θα πλαισιώσουν την επιτροπή η οποία θα συμβάλλει στην επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μάκης Βορίδης επικοινώνησε χτες το απόγευμα με τον υπουργό εσωτερικών και του μεταφέρει τη θέση της ΝΔ. Όπως εξηγούν αρμόδιες γαλάζιες πηγές, η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια τεχνικού χαρακτήρα συζήτηση στο

πλαίσιο μιας επιτροπής η οποία συστήνεται από το υπουργείο εσωτερικών.
Ωστόσο, τα ίδια αυτά στελέχη δεν προεξοφλούν ότι πολιτικά αυτό θα σημαίνει και άρνηση να ψηφίσουν μια σχετική διάταξη στη βουλή στο βαθμό που αυτή συνάδει με την πρόταση της ΝΔ. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές η ΝΔ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση με βάση την οποία όλοι εκείνοι οι Έλληνες του εξωτερικού που έχουν την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και άρα αυτοδίκαια έχουν δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους της Ελλάδας, θα πρέπει να αποκτήσουν το δικαίωμα της ψήφου στον τόπο κατοικίας τους για να μπορούν να το ασκούν απρόσκοπτα. Η πρόταση της ΝΔ δεν αφορά γενικώς τους Έλληνες ομογενείς ή τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους του εξωτερικού, ούτε φυσικά εξαιρεί κάποιον με βάση το χρόνο απουσίας του από την Ελλάδα εφόσον είναι ή έχει ήδη το δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα