Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το ολιστικό σχέδιο για το ιδιωτικό χρέος - LIVE EIKONA

Το ολιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους παρουσιάζει ο Αλέξη Τσίπρας ς στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει έμφαση στο ζήτημα των στεγαστικών δανείων αλλά και των «κόκκινων δανείων» της λεγόμενης «μεσαίας τάξης».

Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ

για ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος του δημόσιου χρέους έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Αξίζει μάλιστα να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει με επίταση το θέμα και στην συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα τονίζοντας ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παρουσίασαν αύξηση 40 δις έχοντας φθάσει πλέον στα 110 δις ευρώ.

Είχε επισημάνει επίσης πως σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η υπερβολική κερδοφορία που παρουσιάζουν οι τράπεζες, λέγοντας πως «δεν επιτελούν τον ρόλο τους χρηματοδοτώντας την ελληνική οικονομία» και αναφέροντας πως «το ποσοστό κέρδους τους είναι τριπλάσιο από το αντίστοιχο των γερμανικών τραπεζών».

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και στην τελευταία δημόσια ομιλία του στην Καλαμάτα επισημαίνοντας πως «οι τράπεζες έχουν υπερκέρδη, κρατώντας καθηλωμένα τα επιτόκια καταθέσεων ενώ αυξάνουν τα επιτόκια χορηγήσεων. Το λέμε καθαρά: Θα θεσπίσουμε έκτακτο φόρο για τις τράπεζες, ώστε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να ενισχυθούν οι καταναλωτές που έχουν δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάζει τις προτάσεις πλασιωμένος από την τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου, την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη αλλά και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαρχάκης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα