Ντόρα Μπακογιάννη για γυναίκα Πρόεδρο Δημοκρατίας "ψηφίζουν" οι πολίτες

Η δημοσκόπηση της MRB για τις εξαμηνιαίες τάσεις “κρύβει” και κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα όσον αφορά στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ειδικότερα όσον αφορά στο ενδεχόμενο να πρόκειται για γυναίκα.

Καταρχήν το 44,8% των πολιτών θα ήθελε να δει τον Προκόπη Παυλόπουλο να παραμένει στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα (ενώ το 41,1% θα ήθελε να δει νέο πρόσωπο στην Προεδρία της Δημοκρατίας).

Στην περίπτωση όμως που ο κ.Παυλόπουλος δεν προταθεί

ξανά και στο ερώτημα ποιος είναι ο ιδανικός Πρόεδρος Δημοκρατίας χωρίς υπόδειξη κάποιων ονομάτων, η πρώτη επιλογή των πολιτών ειναι ο πρώην πρωθυπουργος Κώστας Καραμανλής.

Τον κ.Καραμανλή δήλωσε ως καταλληλότερο Πρόεδρο Δημοκρατίας ειδικότερα το 26%, ενώ τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επέλεξε το 11,2%. Τρίτη επιλογή των πολιτών ήταν η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε ποσοστό 8% και ακολουθούν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με 5,9% και η Μαρία Δαμανάκη με 4%.

Ετέθη όμως και ένα ακόμη ερώτημα για το σενάριο, που φέρεται να εξετάζεται, μίας γυναίκας υποψήφιας για πρώτη φορά για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Και οι απαντήσεις αν μη τι άλλο έχουν... ενδιαφέρον.

Το ερώτημα αφορούσε στην αξιολόγηση καταλληλότητας συγκεκριμένων γυναικών για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας (δεν επρόκειτο δηλαδή για ανοιχτή ερώτηση, αλλά οι συμμετέχοντες καλούνταν να αξιολογήσουν πόσο κατάλληλη είναι καθε μία από τις γυναίκες που τους αναφέρθηκαν για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα).

Πρώτη στην αξιολόγηση των πολιτών είναι η Ντόρα Μπακογιάννη. Το 32,2% των ερωτηθέντων θεωρεί την πρώην υπουργό της ΝΔ κατάλληλη για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Αν και φυσικά η ίδια δεν έχει εκφράσει τέτοια επιθυμία και η συγγενική της σχέση με τον πρωθυπουργό, μάλλον αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Το 31,3% αξιολογεί ως κατάλληλη για Πρόεδρο Δημοκρατίας την ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ. Και τρίτη στην επιλογή των πολιτών είναι η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

Ακολουθούν, η Μαρία Δαμανάκη με 22,1%, η ακαδημαϊκός Μαρία Ευθυμίου με 16,7% (η οποια πάντως σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρνηθεί τέτοιες... ιδέες), η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου με 15,4% και η δικαστικός Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που είχε εκλεγεί πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα