Νιτσοτόλης: Κανείς δεν είναι άτρωτος - Τι μπορούν να πάθουν οι νέοι αν κολλήσουν τον ιό

"Κανείς δεν είναι άτρωτος, δεν μπορούμε να καθορίσουμε την εξέλιξη της νόσου" που προκαλεί ο κορονοϊός, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο λοιμωξιολόγος Θωμάς Νιτσοτόλης και συνέστησε κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας να είναι ιδιατέρως προσεκτικά.

"Κάποιοι νέοι, όταν κολλήσουν τον ιό, θα κάνουν βαριές βλάβες σε πολλά όργανα γιατί το ανοσολογικό τυς σύστημα, η άμυνά τους, θα υπεραντιδράσει" είπε, μιλώνστας στο Open κι εξήγησε:

"Aν ένα νέο άτομο κολλήσει, μπορεί να κάνει αναπνευστική

ανεπάρκεια, να έχει πρόβλημα με την καρδιαγγειακή και νεφρική του λειτουργία. Ναι μεν είναι πολύ σπάνιο σε έναν νέο, αλλά όσο αυξάνει ο αριθμός των νέων ανθρώπων που προσβάλλονατι απο τον κορονοϊό, αυξάνεται κι αυτό το μικρό ποσοστό".

Για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, ο κ. Νιτσοτόλης είπε πως σχετίζεται με την χαλάρωση των μέτρων της κοινωνικής αποστασιοποίησης και με τη μη τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας που πρεπει καθένας μας να λαμβάνει.

Επισήμανε οτι "με το που άνοιξαν τα σύνορα και άρχισε η περίοδος των διακοπών μας, χαλαρώσαμε τα μέτρα αποστασιοποίησης. Ο συδυασμός αυτών των δύο έφερε την αύξηση των περιστατικών".

Αυτό που πρέπει να κάνουμε, συνέχισε, είναι η απλή τήρηση των μέτρων, πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τη μάσκα, είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο να μας προστατεύει, και να τηρούμε τις αποστάσεις.

Δεν χρειάζεται πανικός, συμπλήρωσε και εξέφρασε την ελπιδα οτι σύντομα θα υπάρξει το εμβόλιο.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα