Τι απαντά η Τουρκία στην ΕΕ

11:32 15/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια πρώτη αντίδραση στο χθεσινό κάλεσμα της ΕΕ για αποκλιμάκωση της έντασης στη ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Δηλώνει πως τάσσεται υπέρ του διαλόγου, λέγοντας ωστόσο πως η ΕΕ πρέπει να απευθύνει το κάλεσμά της «σε εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων. Αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς, αλλά σε όσους λαμβάνουν μονομερή

και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Και σε εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Turkey is in favor of dialogue&negotiations. Determined to defend her legitimate rights&interests. EU’s call shouldn’t be addressed to us but to those who take unilateral&provocative steps in Eastern Med. and those who don’t respect rights&interests of Turkey&Turkish Cypriots.

Turkish MFA (@MFATurkey) August 15, 2020

Η Άγκυρα χθες στράφηκε και εναντίον της Γαλλίας λέγοντας πως θα πρέπει να αποφεύγει πράξεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, μετά τα γυμνάσια που πραγματοποίησε το γαλλικό ναυτικό με ελληνικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή την περασμένη Πέμπτη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα