Νέο πρόγραμμα επιδότησης για συνδέσεις φυσικού αερίου στην Αττική

Νέο πρόγραμμα, το τρίτο κατά σειρά, για επιχορήγηση του κόστους εγκατάστασης συστήματος θέρμανσης φυσικού αερίου τρέχει από τη Δευτέρα και αφορά τους οικιακούς καταναλωτές της Αττικής.

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, νοικοκυριά που είναι στο δίκτυο διανομής κι έχουν κάνει αίτηση σύμβασης από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά μπορούν να επωφεληθούν με 300 έως και 3.000 ευρώ για δαπάνες που αφορούν τις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου.

Πρόκειται για το νέο

εταιρικό πρόγραμμα της ΕΔΑ Αττικής και απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να ωφεληθούν με επιδότηση από 300 ευρώ για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα ή μονοκατοικία, έως και 3.000 ευρώ για μια πολυκατοικία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιδότηση ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου που θα υπογραφούν μέχρι να καλυφθεί το ποσό του συνολικού διαθέσιμου προϋπολογισμού του προγράμματος που ανέρχεται σε 2,85 εκ. Ευρώ. Καθώς αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός αιτήσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας υποβολής της σύμβασης σύνδεσης και των σχετικών δικαιολογητικών ένταξης στο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα, το ποσό επιδότησης θα το αποδίδει απευθείας η ΕΔΑ Αττικής στον ανάδοχο που θα επιλέξει ο καταναλωτής για να πραγματοποιήσει την κατασκευή εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και αφού ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση αυτής και η παραλαβή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Επιπλέον, όλοι οι καταναλωτές συνεχίζουν να επωφελούνται από την έκπτωση έως 100% στα τέλη σύνδεσης για το τρέχον έτος.

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Πέρα όμως από το προαναφερόμενο πρόγραμμα, σε εξέλιξη είναι κι αυτά του ΕΣΠΑ για συγκεκριμένες εισοδηματικές κατηγορίες.

Πρόσφατα άνοιξε κι επίσημα το πρόγραμμα επιχορήγησης του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες της Θεσσαλίας, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 6 εκ. ευρώ, το υλοποιεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και θα είναι ανοικτό για αιτήσεις έως τις 31 Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή εξακολουθεί η αντίστοιχη δράση της ΕΔΑ Αττικής ύψους 4,6 εκ. ευρώ για οικιακούς καταναλωτές στους ακόλουθους 22 δήμους του λεκανοπεδίου με χαμηλή διείσδυση του φυσικού αερίου: Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ασπρόπυργου, Δάφνης – Υμηττού, Διονύσου, Ελευσίνας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Κρωπίας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδώνας, Ιλίου, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Παλλήνης, Πειραιώς, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φυλής και Χαϊδαρίου.

Και τα δύο προγράμματα των ΕΔΑ ΘΕΣΣ και Αττικής προβλέπουν οικονομική χρηματοδότηση 65% των δαπανών αντικατάστασης για καταναλωτές με ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ και οικογενειακό έως 30.000 ευρώ.Ενίσχυση κατά 100% δικαιούνται όσοι λαμβάνουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα