Κορονοϊός: Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer-BioNTech, δίνοντας το "πράσινο φως" για την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα από την επόμενη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, η Health Canada ανακοίνωσε την έγκριση την Τετάρτη (9/12), αφού οι επιστήμονες ολοκλήρωσαν την ανασκόπηση των δεδομένων από τις κλινικές δοκιμές της εταιρείας.

"Τα δεδομένα που παρέχονται υποστηρίζουν ευνοϊκά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19, καθώς και την ασφάλειά του", ανέφερε ρυθμιστική αρχή υγείας του Καναδά στην έκθεσή της, με την οποία επιτρέπει τη χρήση του εμβολίου στον πληθυσμό.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας έχει κρίνει ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση σε Καναδούς, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη διάθεση εμβολίων μπορεί τώρα να ξεκινήσει τη διαδικασία χορήγησής τους.

Τη Δευτέρα (6/12) ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, είχε αναφέρει ότι το αμερικανο-γερμανικό δίδυμο Pfizer/BioNTech "θα παραδώσει" στη χώρα έως τα τέλη του μήνα έως 249.000 δόσεις του υποψηφίου εμβολίου. "Οι πρώτες παραδόσεις ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο στρατηγός Ντάνι Φόρτιν είχε διευκρινίσει πως οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνονταν "μία ή δύο ημέρες μετά" την άφιξη των δόσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Καναδάς, Pfizer,koronoios, kanadas, Pfizer