ΝΔ κατά Κοτζιά: Ψεύδεται, ουδέποτε δεχθήκαμε το Μακεδονία- Σκόπια

Σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την αντίδραση του κ.Κουμουτσάκου προκάλεσε η δήλωση του κ.Κοτζιά πως προηγούμενες κυβερνήσεις αποδέχθηκαν την ονομασία Μακεδονία- Σκόπια.

“Ψεύδεστε. Καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα. Για αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ οιαδήποτε συμφωνία ή συμβιβασμός και το θέμα έμεινε ανοικτό. Τον κακό συμβιβασμό είστε έτοιμος να τον υπογράψετε εσείς” έγραψε στο twitter

ο κ.Κουμουτσάκος απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών.

“Ο άνθρωπος που αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση το κατάπτυστο "Μακεδονία του Ίλιντεν" και έχει ήδη συμβιβαστεί, κατηγορεί εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν και δεν δέχθηκαν τίποτα. Κατήφορος του Νίκου Κοτζιά” πρόσθεσε ο κ.Κουμουτσάκος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του σχολίασε τη δήλωση του κ.Κοτζιά πως η ύπαρξη “μακεδονικής γλώσσας” αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα το 1977 και πως δεν έχει δίκιο ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, που υποστηρίζει το αντίθετο.

“Προσέξτε, ο ΥΠΕΞ μας επιμένει ότι έχουμε αναγνωρίσει την «Μακεδονική» γλώσσα υιοθετώντας το επιχείρημα των Σκοπιανών! Είναι απίστευτο. Αυτός ο άνθρωπος μας εκπροσωπεί υποτίθεται” έγραψε ο κ.Γεωργιάδης επίσης στο twitter.


Keywords
Τυχαία Θέματα