Μόσχος για τη μαφία λαϊκών αγορών: Γνωρίζαμε για μεμονωμένες περιπτώσεις εκβιασμών

«Συγχαρητήρια στην ελληνική αστυνομία. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Είχαμε ακούσει για μεμονωμένες περιπτώσεις σε βάρος παραγωγών. Τις υπόλοιπες δε τις γνωρίζαμε». Αυτό δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό Τανγκό" των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα ο πρόεδρος πανελλαδικής ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών Παντελής Μόσχος, σε σχέση με τις αποκαλύψεις για τη μαφία των λαϊκών αγορών.

Όπως είπε οι εκβιασμοί αφορούσαν επαγγελματίες και εμπορικά καθώς κατά τον ίδιο όταν πεθάνει κάποιος παραγωγός που έχει άδεια, τη μεταβιβάζει στα παιδιά του και στους συγγενείς πρώτου βαθμού. Πρόσθεσε εξάλλου ότι τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχουν δοθεί επιπλέον άδειες, τις οποίες όπως σημείωσε τις βγάζει ο παραγωγός στο Δήμο της περιοχής του, δηλώνοντας ο ίδιος που θέλει να στήσει τον πάγκο του, επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια εκβιασμού.

Ζήτησε πρόσληψη υπαλλήλων για να κάνουν ελέγχους και να τσεκάρουν την τοποθέτηση των παραγωγών στις λαϊκές «για να μην ξαναφτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις» και εξέφρασε την απορία του για το μέγεθος της απάτης, τονίζοντας τη διαδικασία των αδειών για τους παραγωγούς μέσω των Δήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα