Μητσοτάκης σε Γερμανό πρέσβη: Επιζήμια η συμφωνία, δε θα την ψηφίσουμε

Με τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα, Γιενς Πλέτνερ συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενόψει και της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο στις 27 Ιουνίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε στον Γερμανό Πρέσβη ότι θεωρεί επιζήμια

για την Ελλάδα τη συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΠΓΔΜ και επανέλαβε την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην επικυρώσει τη συμφωνία αυτή, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν στην ελληνική Βουλή.

Το ίδιο μήνυμα είχε στείλει νωρίτερα και η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ είχε διαψεύσει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο επικαλείτο πηγές στο Βερολίνο και υποστήριζε ότι ο κ.Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί στο εξωτερικό πως δε θα ανατρέψει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ όταν γίνει πρωθυπουργός.

Το Μαξίμου είχε προκαλέσει τη ΝΔ να απαντήσει στο δημοσίευμα, κατηγορώντας τον κ.Μητσοτάκη ότι διαφωνεί για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε απαντήσει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία όταν τη φέρει στη Βουλή ο Τσίπρας.

Ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Μίχαελ Μάρτενς, απαντώντας μέσω twitter, επέμενε πως δύο πηγές από το Βερολίονο του είπαν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τους διαβεβαίωσε ότι δε διαφωνεί με τη συμφωνία, αλλά πρέπει να προκαλέσει "θόρυβο για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη".

Στην αντιπαράθεση μπήκε χθες και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος επικαλέστηκε συζήτηση με κορυφαίο παράγοντα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που όπως υποστηρίζει του είπε ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει πει σε κατ' ιδίαν συνομιλίες με το ΕΛΚ ότι θα αντιμετωπίσει θετικά τη μελλοντική επικύρωση της συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα