Μητσοτάκης: Όταν ο Τσίπρας τελειώσει τις διακοπές του με τον Πολάκη να απαντήσει για αφορολόγητο
Την πρόσκληση- πρόκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για μη μείωση του αφορολόγητου επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Χαλάνδρι, όπου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο πλαίσιο των περιηγήσεων του σε γειτονιές και συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να πετάει το γάντι για το αφορολόγητο στον πρωθυπουργό, θέλοντας να φέρει το ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ.Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του, επισήμανε καταρχήν ότι: “Και εδώ στο Χαλάνδρι, στην βόλτα την οποία έκανα σήμερα, άκουσα από όλους τους συμπολίτες μου την ίδια κουβέντα: Δεν αντέχουμε άλλο, οι φόροι πρέπει, επιτέλους, να μειωθούν”.
Υπενθύμισε ότι χθες κατέθεσε δημόσια πρόσκληση-πρόκληση στον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει την τροπολογία της ΝΔ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από 1/1/2020. Και έφερε το εξής παράδειγμα για το τι θα συμβεί εάν δεν αρθεί η μείωση: Ένας συνταξιούχος με σύνταξη 750 ευρώ ο οποίος σήμερα δεν πληρώνει καθόλου φόρο, από 1/1/2020 θα πληρώσει 442 ευρώ ετησίως φόρο.
"Ελπίζω, όταν ο κ. Τσίπρας τελειώσει επιτέλους τις διακοπές του με τον κ. Πολάκη, να δεήσει να απαντήσει στην πρόσκλησή μου” κατέληξε σαρκαστικά ο κ.Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό της ΝΔ κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Χαλάνδρι, οι πολίτες του επισήμαναν την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, τόσο των επιχειρήσεων όσο και του ΦΠΑ, τονίζοντας ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ακόμη και υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.
«Φτιάξτε τη χώρα γιατί η χώρα βουλιάζει», του είπε σύμφωνα με τη γαλάζια ανακοίνωση χαρακτηριστικά ένας πολίτης, ζητώντας του να δώσει έμφαση στις επενδύσεις και τις νέες δουλειές, ενώ ένας καταστηματάρχης του επισήμανε τη διάλυση της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνειδητά, όπως υποστήριξε, συντελείται τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε επίσης έναν νέο που ζει στο Λονδίνο και βρίσκεται στην Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα, και του είπε ότι ο νόμος για την κατοχύρωση της δυνατότητας των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους είναι έτοιμος και θα κατατεθεί αμέσως από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. «Κάντε το για μας, για να υποστηρίξουμε τη χώρα μας», του απάντησε σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ ο νέος, και όταν ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα παλέψει για να μπορεί και αυτός αλλά και όσοι νέοι το επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους, ο νέος του απάντησε «μακάρι».
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, επίσης, το τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, όπου συνομίλησε τόσο με πολίτες όσο και με μέλη του προσωπικού, που του εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της εταιρείας. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι είναι κρίμα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να βρίσκεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με ζημιές 900 εκατομμυρίων ευρώ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δείτε το μέσο IQ κάθε χώρας - Ποια είναι η θέση της Ελλάδας (Λίστα)
- MasterChef: «Έσκασε» διαρροή - Αυτοί είναι οι δύο του τελικού (pics)
- One TV: Στον αέρα το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη
- Θέλετε να ταξιδέψετε δωρεάν στην Ευρώπη; - Δείτε αν είστε δικαιούχοι
- Survivor spoiler διαρροή: Ποια ομάδα θα κερδίσει απόψε (2/5/19) το αγώνισμα (vid)
- 10 επιστημονικές ερμηνείες για αυτούς που 'επέστρεψαν' από το θάνατο (εικόνες)
- Θρήνος στο Ρέθυμνο: Έπιασε τον Σταυρό τα Θεοφάνεια, σκοτώθηκε την Πρωτομαγιά
- One TV: Ξεκίνησε την λειτουργία του το κανάλι του Μαρινάκη (ΦΩΤΟ)
- Όταν ο Νίκος Ρωμανός προσπαθούσε να κάνει καριέρα τραγουδιστή (video)
- Νάσος Ηλιόπουλος: Γέμισε την Αθήνα με αφίσες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Ξέσπασε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας: "Έπρεπε να τους πιάσουν όλους. Όλοι πυροβολούσαν"
- Στην εντατική η ηθοποιός Κατερίνα Παπαδάκη
- Ελαφρύνσεις άνω των 2 δισ. αποκαλύπτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας
- Ταξί: Τέλος στις πληρωμές με κάρτα μέσω εφαρμογών
- Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επέβαλε αυστηρή λιτότητα, αναγκαία η μείωση των πρωτογενών
- Μητσοτάκης: Όταν ο Τσίπρας τελειώσει τις διακοπές του με τον Πολάκη να απαντήσει για αφορολόγητο
- Χρηστίδης: Όταν καταθέσαμε πρόταση για το αφορολόγητο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είχαν αφωνία
- Ο Γιάννης Μουζάλας απαντά στις ερωτήσεις των ακροατών
- Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας

- Τελευταία Νέα News 24|7
- Μητσοτάκης: Όταν ο Τσίπρας τελειώσει τις διακοπές του με τον Πολάκη να απαντήσει για αφορολόγητο
- Στην εντατική η ηθοποιός Κατερίνα Παπαδάκη
- Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επέβαλε αυστηρή λιτότητα, αναγκαία η μείωση των πρωτογενών
- Ο Γιάννης Μουζάλας απαντά στις ερωτήσεις των ακροατών
- Ταξί: Τέλος στις πληρωμές με κάρτα μέσω εφαρμογών
- Ελαφρύνσεις άνω των 2 δισ. αποκαλύπτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας
- Ξέσπασε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας: "Έπρεπε να τους πιάσουν όλους. Όλοι πυροβολούσαν"
- Χρηστίδης: Όταν καταθέσαμε πρόταση για το αφορολόγητο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είχαν αφωνία
- Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας
- Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ανακάλυψε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η θεατρική ομάδα των εργαζομένων της DEMO στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων
- Με τη «βούλα» του ΣτΕ η εξαίρεση ειδικοτήτων από βαρέα και ανθυγιεινά
- Πυρκαγιά στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής
- SYRIZA trails ND by over 14 percentage points in Macedonia region, over six percentage points nationwide
- Κυρ. Μητσοτάκης για αφορολόγητο: Ελπίζω όταν ο κ. Τσίπρας τελειώσει τις διακοπές του με τον κ. Πολάκη να απαντήσει
- Μπαμπάς και γιος οδεύουν με μηχανή για τη Νορβηγία
- Μπάσκετ: Παρέμεινε στην Α1 γυναικών ο Πανιώνιος, υποβιβάστηκε ο Ηρακλής
- Πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε… 12χρονο από το Δήμο Θεσσαλονίκης!
- Κοινοτικόν: Οι ενεργειακές κοινότητες ως στοιχείο μιας δημοτικής ενεργειακής πολιτικής
- Στη μάχη της παραμονής η ΝΕΠ