Μητσοτάκης με Μακρόν, στον απόηχο του deal Τουρκίας - Δύσης

Στον απόηχο του deal Τουρκίας- Δύσης μετά το “ναι” Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, στο Βίλνιους, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το Μαξίμου, οι δύο ηγέτες μίλησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών

ελληνογαλλικών σχέσεων. Ακόμη, αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακά και ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Μακρόν πραγματοποιήθηκε πριν την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο επίσης είχε τετ α τετ ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν προχώρησε στην άρση του τουρκικού βέτο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ζητώντας ως αντάλλαγμα την αναβάθμιση των F16 και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και πράγματι ο πρόεδρος της Τουρκίας πήρε το πράσινο φως από το Λευκό Οίκο για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει ζητήσει, αλλά και ένα κλείσιμο ματιού από τις Βρυξέλλες.

Η Γαλλία ως γνωστόν έχει αποτελέσει βασικό σύμμαχο της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, τόσο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ. Επομένως μετά βεβαιότητας οι δύο ηγέτες συζήτησαν και τις ελληνοτουρκικές, ευρωτουρκικές, και τουρκονατοϊκές σχέσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Μακρόν, Τουρκίας - Δύσης,mitsotakis, makron, tourkias - dysis