Μητσοτάκης: Φασισμός να βγάλει ο Πολάκης τη διεύθυνση Συνολάκη

Για την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ είπε:

"Σε συνέντευξη Τύπου εξήγησα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά και τι έκανε αυτή η κυβέρνηση. Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός ότι υπήρχαν νεκροί; Έχω μιλήσει εδώ και χρόνια για την ανάγκη να αλλάξουμε τον μηχανισμό αντιμετώπισης

των δασικών πυρκαγιών. Εάν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές. Φυσικές καταστροφές θα έχουμε και λόγω της κλιματικής αλλαγής θα είναι αυξανόμενες", και πρόσθεσε:

Ζήτησα από τον κ. Συνολάκη να κάνει μία έρευνα για το τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει εκείνο το βράδυ. Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο την διεύθυνση του κ. Συνολάκη δεν είναι ακροδεξιό. Είναι φασιστικό".

Θυμίζουμε πως ο Παύλος Πολάκης είχε επιτεθεί στον καθηγητή με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, γράφοντας:

«Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι σας στη Μανουσου Κούνδουρου 19 απο τα Φυτα και τις κρεββατινες σας γιατι κινδυνεύετε απο ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βροχής η απο φωτιά σε περίπτωση ζέστης . Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξερω αν θα προλάβετε να εκκενώςετε το σπίτι σας σε 30-55 λεπτά ......,,,», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Συνολάκης τόνισε άλλωστε ότι "αυτού του είδους οι απειλές η εκφοβιστική συμπεριφορά δεν αρμόζει σε κανέναν πολιτικό", ενώ πρόσθεσε ότι "ο κ. Πολάκης δεν έχει καταλάβει ότι δεν είμαι πολιτικός αλλά επιστήμονας".

Keywords
Τυχαία Θέματα