Γεννηματά: Ο τόπος χρειάζεται εκλογές τώρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά και ούτε πρόκειται να αποκτήσει», δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Real News", η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, καλώντας σε «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ και αποσαφηνίζοντας ότι αυτό σημαίνει «να μειωθεί σημαντικά η κοινοβουλευτική τους δύναμη και κατ' επέκταση η πολιτική τους επιρροή». Υπογραμμίζει

ότι προϋπόθεση γι' αυτό, αλλά και για την «αποτροπή της παλινόρθωσης της Δεξιάς - η επιστροφή της οποίας στην εξουσία δεν αποτελεί λύση για τον τόπο - είναι ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής. Αυτό ακριβώς είναι και το διακύβευμα των επόμενων εκλογών».

Αναφέρει ότι «ο τόπος χρειάζεται εκλογές τώρα», καθώς «η Ελλάδα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα πόλωσης και διχασμού που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και συντηρεί η ΝΔ». Χαρακτηρίζει την ισχυρή εντολή που ζητά για το Κίνημα Αλλαγής και για μια προοδευτική ατζέντα διακυβέρνησης ως «διαβατήριο αξιοπιστίας της χώρας», προσθέτοντας ότι η χώρα «δεν μπορεί να προχωρήσει με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα» και θέτοντας ως προτεραιότητα την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και την περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να υπάρξει «δημοσιονομικός χώρος για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Σημειώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής με το "Πρόγραμμα Ελλάδα" έχει ως στόχο την «επανεκκίνηση της οικονομίας, με προσέλκυση επενδύσεων μείωση της εξοντωτικής φορολογίας, επαναστατικές αλλαγές στο κράτος, παραγωγή πλούτου και αναλογική κατανομή του», χωρίς ταυτόχρονα στο «πλαίσιο αυτό να τάζουμε λαγούς με πετραχήλια».

Η κ. Γεννηματά καθιστά σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής «δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη συνταγή των φόρων και της διάλυσης της μεσαίας τάξης».

Αναφορικά με τις συντάξεις, είπε ότι «η κυβέρνηση προχώρησε στην περικοπή των συντάξεων, ενώ αυτό δεν ήταν καθόλου αναγκαίο», χαρακτήρισε άδικο τον νόμο Κατρούγκαλου «ο οποίος πρέπει να αλλάξει συνολικά και να μην εφαρμοστεί». Είπε ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να περικοπούν το 2019, υπενθύμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, προσθέτοντας «οι συντάξεις σφαγιάζονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα ως δήθεν αντίβαρο για να κερδίσει τα αντίμετρα».

Κληθείσα να σχολιάσει την προσέγγιση Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών με τον Αλ. Τσίπρα είπε «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τη συνεργασία με τους κάθε είδους λαϊκιστές. Που πράττουν δεξιά και παριστάνουν την Αριστερά. Ο κ. Τσίπρας είναι αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι».

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σήμερα χρειάζονται νέο προοδευτικό πρόσωπο και όχι "αριστερά" προσωπεια», καταλήγει στην συνέντευξή της η κ. Γεννηματά.

Keywords
Τυχαία Θέματα