Μελτέμι στο Αιγαίο και άνοδος θερμοκρασίας

Χαμηλό θα επηρεάσει με βροχές την ανατολική Ευρώπη ενω στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ήπιος καιρός. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στη χώρα μας αλλά και γενικότερα σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης . Αξίζει να σημειώσω ότι τοπικά ακόμη και στις Σκανδιναυικές χώρες θα έχουμε θερμοκρασίες της τάξεως των 28 με 30 βαθμών.

Αν συγκρίνουμε τις θερμοκρασίες θάλασσας της Βαλτικής και της Ανατολικής Μεσογείου θα καταλάβουμε γιατί όλοι οι Βόρειοι συρρέουν προς τον νότο. Γιατί καλοκαίρι

δεν είναι μόνο η ηλιοθεραπεία σε μια ακρογιαλιά , αλλά κυρίως η απόλαυση της θάλασσας και το κολύμπι σε καταγάλανα και κυρίως ζεστά νερά …

Στη χώρα μας σήμερα αλλά και το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με μελτέμι εως 7 στα νότια που θα πέσει από την Κυριακή.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μπ και πρόσκαιρα θα έχουμε τοπικά μόνο στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μπ . Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με μέγιστη τιμή περί τους 36 με 37 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα