Με κύματα ακραίου καύσωνα έρχεται αντιμέτωπη η Ευρώπη

Η Ευρώπη έρχεται και φέτος αντιμέτωπη με φαινόμενα ακραίου καύσωνα, με πολλές χώρες να σημειώνουν θερμοκρασίες-ρεκόρ. Μάλιστα, φέτος, η 4η Ιουλίου ήταν η θερμότερη ημέρα που έχει βιώσει ο πλανήτης.

Ενώ η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον καύσωνα "Κλέοντα", τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν παράλληλα και την Ισπανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία και την Πολωνία, σύμφωνα με το Euronews.

Η Ισπανία σήμερα (10/7) αντιμετωπίζει

ξανά ακραία ζέστη, με το θερμόμετρο να φτάνει έως και 44 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία (Aemet), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Οι 38 ή 40 βαθμοί θα ξεπεραστούν σε μεγάλες περιοχές της χώρας και οι 42 ή 44 βαθμοί σε περιοχές της Ανδαλουσίας (νότια) ή στο Αραγκόν (Αραγωνία), στα βορειοανατολικά", δήλωσε ο Ρουμπέν ντελ Κάμπο, εκπρόσωπος της Aemet.

Όσον αφορά τη Γαλλία, η Λυών, στη νοτιοανατολική Γαλλία, κατέγραψε μέγιστες θερμοκρασίες 37-38 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή Το Météo-France χαρακτήρισε τη ζέστη ως ένα όχι και τόσο ασυνήθιστο γεγονός για την εποχή.

Στη Γερμανία έχει σημάνει "καμπανάκι" για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Παρόλα αυτά, αναμένεται η ζέστη να υποχωρήσει ελαφρώς, φτάνοντας τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό το κύμα ακραίων θερμοκρασιών εξηγείται από την άφιξη ζεστού και ξηρού αέρα από το νότο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα