Μαξίμου για δημοσίευμα των NYT για παρεμβάσεις Ρωσίας στο Σκοπιανό: Δεν έχουμε λάβει τέτοια στοιχεία

Το δημοσίευμα των Νew York Times που αναφέρεται σε "ψυχρό πόλεμο" ΗΠΑ- Ρωσίας στην ΠΓΔΜ και σε στοιχεία που διαθέτουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σχολίσαν κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας ότι η Αθήνα έχει στη διάθεση της τέτοια στοιχεία.

Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει

λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των Νew York Times, αναφέρουν ειδικότερα πηγές του Μεγάρου Μαξιμου.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας υποστηρίζει ειδικότερα ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρονται να έχουν στην κατοχή τους στοιχεία για τη δράση της Μόσχας με στόχο την υπονόμευση της συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ των οποίων συνομιλίες που υπεκλάπησαν τον περασμένο Ιούνιο και οι οποίες κατά τους ΝΥΤ δείχνουν εμπλοκή του κ.Ιβάν Σαββίδη σε χρηματοδότηση της κινητοποίησης της αντιπολίτευσης στα Σκόπια. Η εφημερίδα μάλιστα επικαλείται ως προς το τελευταίο παλαιότερο δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας Buzzfeed περί καταβολής ποσού ύψους 300.000 ευρώ σε πολιτικούς, εθνικιστικές οργανώσεις και τους οπαδούς της ομάδας Vardar , εντάσσοντας τις κινήσεις του ομογενή επιχειρηματία σε ένα διπλωματικό πόλεμο μεταξύ Δύσης και Μόσχας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Σαββίδης είχε δώσει σκληρή απάντηση στο αρχικό δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για ψεύδη, ενώ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν είχε δώσει συνέχεια στο θέμα.

H αμερικανική εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης την ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις με τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών.

Keywords
Τυχαία Θέματα