Λυκουρέζος: Καμία δικαιολογία για την καθυστέρηση παράδοσης της σορού του Κατσίφα

"Μετά από εννιά μέρες από το θάνατο του Κ. Κατσίφς δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δικονομική δικαιολογία για την παραμονή της σορού στα Τίρανα" ανέφερε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

"Σήμερα -συνέχισε- περιμένουμε

την απόφαση της Εισαγγελέως στα Τίρανα. Με έναν νεκρό επί του οποίου έγινε νεκροτομή από Αλβανό ιατροδικαστή χωρις να είναι παρών ο κ. Βουγιουκλάκης τον οποίο όρισε η οικογένεια, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την καθυστέρηση στην παράδοση της σορού. Η προσπάθειά μου θα είναι μαζι με όλους τους πολιτικούς και νομικούς φορείς να εντατικοποιηθεί η πίεση προς την Αλβανία ώστε να παραδοθεί η σορός το συντομότερο δυνατό".

Οπως ανέφερε ο κ. Λυκουρέζος, "τα ποινικά αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι η απόπειρα δολοφονίας υπαλλήλων της κρατικής αστυνομίας και παράνομης οπλοφορίας, που αφορούν δηλαδή τον ήδη νεκρό". Και κατέληξε: "Η υπόθεση δεν κλείνει με την παράδοση της σορού, έχουμε πολύ δρόμο για να εξακριβωθούν οι συνθήκες στις οποίες έγινε η δολοφονία αυτή".

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χωριό Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Σύσσωμο το χωριό έδωσε το παρών, με την μητέρα του 35χρονου να ξεσπάει μπροστά στις κάμερες.

"Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας. Και θα γίνω μια μάνα σκληρή. θα κάνω την καρδιά μου πέτρα παιδιά μου. Για τον λεβέντη μου για το παλικάρι μου που μου το έφαγαν. Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας" φώναζε με δάκρυα στα μάτια η Βασιλική Κατσίφα, με μέλη της οικογένειας να σπεύδουν να την ηρεμήσουν.

Την ίδια ώρα και ενώ την Κυριακή συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από τον θάνατο του 35χρονου ομογενή από πυρά Αλβανών αστυνομικών, η σορός του παραμένει στα χέρια των αλβανικών αρχών, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα δοθεί στην οικογένεια για προχωρήσει στην ταφή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα