Skin Heells: Η νέα "μόδα" που κοστίζει μόλις 10.000 δολάρια και θα μοιάζεις σαν τέρας

Αρχικά, ένα ψηφιακά αλλαγμένο ζευγάρι "skin heels" (δλδ ψηλοτάκουνες γόβες στις οποίες το τακούνι φαίνεται ως προέκταση ενός ανθρώπινου οστού και τους δέρματος) είχε τραβήξει την προσοχή της Vogue, καθώς η εμφάνισή τους που παρέπεμπε σε σάρκα.

Την αρρωστημένη σύλληψη πήγε ένα βήμα παραπέρα ο καναδικός οίκος μόδας Fecal Matter, που αποφάσισε να κατασκευάσει στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο!

Στην ουσία είναι ένα ζευγάρι μπαλαρίνες, σε σχήμα en

pointe, που τις στηρίζει ένα ψηλό, σαν δρεπάνι, τακούνι, και τις κάνει να μοιάζουν λες και τις γέννησε το σώμα.

Τα υποδήματα που μοιάζουν με πόδια είναι η επινόηση τού ντουέτου Χάνα Ρόουζ Ντάλτον και Στέφεν Ρατζ Μπασκαράν, που έχει ως έδρα το Μοντρεάλ.


Οι οποίοι είναι τα μυαλά πίσω από τον οίκο Fecal Matter, γνωστό και από τον λογαριασμό στο Instagram @matieresfecales, που άνοιξαν το 2016 με την πρόθεση να αμφισβητήσουν τις νόρμες της μόδας.

Εδώ και δύο χρόνια, είναι γνωστοί για τις τερατώδεις οπτικές συνθέσεις τους που παραπέμπουν σε κυβερνοπάνκ ταινίες της δεκαετίας του 1990.

Είναι ακριβά, η τιμή τους αρχίζει στα 10.000 δολάρια το ζευγάρι, και απηχούν την άποψη του οίκου για το ποια θα είναι η εμφάνιση των ανθρώπων ως αποτέλεσμα σωματικής μετατροπής, της επιρροής των media και της τεχνολογικής προόδου.

«Μπορούμε να πάρουμε αυτή την εξωγήινη εμφάνιση και να επέμβουμε με το photoshop και να την κάνουμε να είναι πραγματικά ρεαλιστική» είπε ο Μπασκαράν στο Vogue.

«Αλλά την ίδια στιγμή, πάντα υπάρχει όλη αυτή η δυσφορία μέσα μας. Υπάρχει μέσα μας αυτή η παρόρμηση να πάρουμε αυτό που κάνουμε στο Διαδίκτυο και να προσπαθήσουμε να το δημιουργήσουμε στην πραγματική ζωή. Αυτό κάνουμε με τα παπούτσια» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα