Κορύφωση του κύματος ζέστης σήμερα. Προοδευτική πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Τη δυτική Ελλάδα θα επηρεάσει σήμερα το κύμα ζέστης που έρχεται από την Αφρική με μέγιστες τιμές περί τους 37 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα δεν θα ξεπεράσουμε τους 35 με 36 βαθμούς. Χθές δεν ξεπέρασε η θερμοκρασία τους 35 βαθμούς στο Καστέλλι, τους 34 βαθμούς στη Τανάγρα, τις Σέρρες την Ελευσίνα τη Λάρισσα και την Λαμία λόγω της στροφής των ανέμων σε ανατολικούς ειδικά στην ανατολική Στερεά

και Θεσσαλία.

Στον παραπάνω χάρτη απεικονίζονται οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες και σχηματικά περιγράφουμε τη θερμή μεταφορά των αερίων μαζών από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας η οποία όμως σήμερα ολοκληρώνονται και το κύμα ζέστης κινείται ανατολικότερα.

Σήμερα παρατηρούμε οτι σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά θα φτάσουμε τους 35 με 36 βαθμούς και τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου κυρίς στη Δυτική Ελλάδα όπως προβλέπει η ΕΜΥ

Στον παραπάνω χάρτη που είναι αποτέλεσμα αριθμητικού μοντέλου υπάρχει τοπικά και ένα 38αρι όπως μπορείτε να παρατηρήστε. Εκτιμήθηκε παρόλα αυτά οτι η πλέον αντιπροσωπευτική τιμή για τα δυτικά είναι οι 37 βαθμοί. Κελσίου η οποία άλλωστε αναφέρεται στη γενική πρόγνωση του καιρού.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου και εξηγούμε το γιατί σε άλλη σημερινή ανάρτηση

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοαντολικοί 3-4 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 33 βαθμούς.

Η προοπτική του καιρού

Ακολουθούν οι επόμενοι χάρτες πρόγνωσης των θερμοκρασιών για το Σάββατο και την Κυριακή όπου είναι εμφανής η επάνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικές τιμές.

Προσθέτουμε επίσης και τους χάρτες καιρού με την τριήμερη προοπτική στη χώρα μας αλλά και σε Αθήνα Θεσσαλονίκη. Παροδικά φαινόμενα αστάθειας θα εκδηλωθούν κυρίως την Κυριακή σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά .

Keywords
Τυχαία Θέματα