Κορυδαλλός: Διπλή έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή στο Ψυχιατρείο

Στο «στόχαστρο» της ελληνικής Δικαιοσύνης μπαίνει το Ψυχιατρείο στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διενεργούνται πλέον δύο προκαταρκτικές έρευνες με αφορμή την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ, αφήνοντας πίσω της ένα νεκρό.

Η πρώτη έρευνα αφορά στον τρόπο λειτουργίας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού εν γένει και η δεύτερη ειδικά για την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ήδη έχει διαταχθεί και η πειθαρχική διερεύνηση του συμβάντος.

Ειδικότερα, διατάχθηκε:

- Έρευνα για τα υγρά σώματος τόσο των δραστών

όσο και των θυμάτων σχετικά με το τί ουσίες είχαν στο σώμα τους, αν δηλαδή είχαν λάβει σκευάσματα και ναρκωτικές ουσίες που σχετίζονται ή μη με τις φαρμακευτικές αγωγές που ενδεχομένως λάμβαναν.

- Έρευνα για τη διαδικασία με την οποία έχουν παραπεμφθεί όλοι οι κρατούμενοι στο Ψυχιατρείο του καταστήματος Κορυδαλλού. Μεταξύ άλλων, θα ελεγχθεί από ποιες φυλακές μετήχθησαν οι εμπλεκόμενοι κρατούμενοι, ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε, τι αγωγή τους χορηγούνταν, με βάση ποια ιατρικά πιστοποιητικά νοσηλεύονταν και άλλα. Παράλληλα, εξετάζονται όλα τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν κρατούμενοι από συγγενείς, φίλους, ιδιώτες γιατρούς αλλά και συνηγόρους.

«Η προσπάθεια είναι καθημερινή, οι εξωτερικοί φρουροί, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, το υπουργείο, είναι όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά της μάχης και, όχι σε διαφορετικές» υποστήριξε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, αναφερόμενος στο ζήτημα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας: «δεν αντιδικούμε με κανέναν, συνεργαζόμαστε». Παράλληλα, απαρίθμησε εκτενώς το κυβερνητικό έργο που σχετίζεται με τις φυλακές, τονίζοντας πως «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη».

Αναφορά έγινε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών». Η απόδραση των κρατουμένων την Πρωτοχρονιά και οι θάνατοι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως είπε, «δεν είναι τυχαία γεγονότα. Με συντονισμό και τα απαραίτητα αντανακλαστικά, διερευνώνται τα φερόμενα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης εντός και εκτός της φυλακής. Είναι αυτονόητο πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη και είμαι βέβαιος πως η δικαιοσύνη θα κινηθεί με την απαραίτητη ταχύτητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα