Κορονοϊός: Στους 91 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 47χρονος

Ένας ακόμη θάνατος προστίθεται στο μακάβριο κατάλογο των θυμάτων από κορονοϊό με το σύνολο να φτάνει πλέον τους 91. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγο κατέληξε 47χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση λόγω της ιδιαίτερα βεβαρημένης υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 56 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.011.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε

επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο, έχουν καταγραφεί 4 νέοι θάνατοι με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 90.

Σημειώνεται ότι από τα περιστατικά που νοσηλεύονται, 77 αφορούν σε διασωληνωμένους ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετικό είναι το γεγονός ότι 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σχετικά με τους 90 θανάτους που έχουμε συνολικά στη χώρα, οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 89% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 35432 κλινικά δείγματα για την παρουσία του ιού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.



Keywords
Τυχαία Θέματα