Ρουμπάτης: Δεν έχω ενημέρωση για ύποπτο κρούσμα νοσηλεύτριας στο ΚΥ Λευκίμμης

19:58 10/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν έχω καμιά απολύτως ενημέρωση», απάντησε από το Περιφερειακό συμβούλιο ο διοικητής του νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτης σχετικά με πληροφορίες για ύποπτο κρούσμα νοσηλεύτριας  από το κέντρο υγείας Λευκίμμης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Το θέμα έθεσε με τη μορφή ερώτησης ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ελληνική Αυγή» Γιάννης Αϊβατίδης.

Ο κος Αϊβατίδης μάλιστα ενημέρωσε το Σώμα ότι για το λόγο αυτό το κέντρο υγείας Λευκίμμης έκλεισε μέχρι να έρθει η απάντηση από  το δείγμα που εστάλη στο πανεπιστημιακό

νοσοκομείο των Ιωαννίνων.  Το κλείσιμο του κέντρου υγείας διέψευσε ο γιατρός του νοσοκομείου και περιφερειακός σύμβουλος Χρ. Σκούρτης, ο οποίος ανέφερε ότι η νοσηλεύτρια μετέβη στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα και λόγω της θέσης της οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν το τεστ για τον covid-19  για το οποίο δεν έχουμε ακόμα αποτέλεσμα.

Ο κος Ρουμπάτης μαζί με τους διοικητές των άλλων νοσοκομείων της περιφέρειας συμμετείχαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού  συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη και με βασικό θέμα την λήψη απόφασης για την οικονομική στήριξη των υγειονομικών που προσλαμβάνονται εν όψει της επιδημίας και με βάση τις ανάγκες των Νοσοκομείων των νησιών.

Σύμφωνα με τον κο Ρουμπάτη, ο οποίος απάντησε και σε ερωτήματα των επικεφαλής των παρατάξεων και περιφερειακών συμβούλων, το νοσοκομείο ενεργεί με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και της 6ης ΔΥΠΕ ενώ έγιναν το τελευταίο διάστημα 14 προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και εργαστηριακών. Επίσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στην παρούσα φάση σε υλικά προστασίας του προσωπικού και υπογράμμισε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να απορρίψει την όποια  προσφορά σε προστατευτικό υλικό ή σε εξοπλισμό που υπάρχει από φορείς, ιδιώτες ή την Αυτοδιοίκηση.  Ο διοικητής δήλωσε υπερήφανος για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που υπηρετούν στο νοσοκομείο του νησιού  ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό σημειώνοντας ότι γίνονται από τη διοίκηση όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για νέες προσλήψεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που έγιναν σχετικά με την υποχρέωση του νοσοκομείου να ενημερώνει τον κόσμο σχετικά με τα κρούσματα του κορονοιού είπε πως δεν είναι δυνατόν να λέγονται ονόματα ασθενών και  να στοχοποιούνται άνθρωποι και σημείωσε ότι η διοίκηση έχει από την πρώτη στιγμή αναθέσει σε τρεις γιατρούς την ενημέρωση για τα  θέματα αυτά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα