Κορονοϊός: Στους 83 οι νεκροί στην Ελλάδα - 52 νέα κρούσματα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 52 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1884.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, έχουν καταγραφεί 2 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας να φτάνει τους 83 (60 άνδρες και 23 γυναίκες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 87% είχε κάποιο επικείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 84 ασθενείς στην Ελλάδα,

με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Το 20% αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 14 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική. Επίσης το 77% αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι από 70 ετών και άνω.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι από τον Ευαγγελισμό δόθηκε η ενημέρωση ότι από σύνολο 39 διασωληνωμένων στο νοσοκομείο έχουν αποσωληνωθεί οι 17 και επίσης 4 από αυτούς έχουν πάρει εξιτήριο σήμερα κι άλλοι 6 είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Τα στοιχεί αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά διότι στον Ευαγγελισμό υπάρχει η πιο μεγάλη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διαπιστώνεται η ποιότητα της φροντίδας που δίνεται.

Επίσης από το σύνολο των κρουσμάτων το 57% είναι άνδρες. Από τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 509 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 708 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Επίσης έχουν διενεργηθεί 32528 εργαστηριακοί έλεγχοι για την παρουσία του κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Σχετικά με την ευρεία χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως πριν από δύο μέρες τοποθετήθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ο οποίος τόνισε ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα δεν υποστηρίζεται και φέρει αβεβαιότητες και σημαντικού κινδύνους όπως να μολυνθεί κανείς από την επαναχρησιμοποίηση, δυσκολίες στην αναπνοή αλλά και την ψευδή αίσθηση ασφάλειας, που οδηγεί σε λάθος συμπεριφορές. Το σημαντικότερο μέτρο είναι η διατήρηση της φυσικής απόστασης και η αποφυγή του συγχρωτισμού. Πάντως ο ΠΟΥ δεν ήταν απόλυτος στο μήνυμά του

Την ίδια στιγμή σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ECDC, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη χρήση μάσκας, στο γενικό πληθυσμό ως σύσταση και όχι ως επιβολή.

Σχετικά με το υγειονομικό προσωπικό που νοσεί, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως αυτή τη στιγμή απουσιάζουν με αναρρωτική 245 άτομα, ενώ 101 βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι απουσιάζουν λόγω κορονοϊού ενώ ανέφερε πως κάποια κρούσματα οφείλονται στη μετάδοση του ιού στην κοινότητα τις πρώτες μέρες και όχι σε νοσηλευόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ελλάδα - 52,koronoios, ellada - 52