Κορονοϊός: Ο τουρισμός στο επίκεντρο του τρίτου πακέτου μέτρων κατά του ιού

Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του τουρισμού θα βρίσκονται στο επίκεντρο του επόμενου πακέτου μέτρων που σχεδιάζει να υιοθετήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Αυτό τόνισε πριν λίγη ώρα ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ANT1 λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου μέτρων που βρίσκεται τώρα σε φάση εξειδίκευσης.

Όπως είπε "τόσο η σπουδαιότητα όσο και η εποχικότητα του τουρισμού όσο και οι συνέπειες που αναμένονται για φέτος λόγω του κορονοϊού

για την οικονομία επιβάλλει ειδική μέριμνα και μέτρα που θα αποτελούν το πυρήνα του τρίτου πακέτου μέτρων".

Προς το παρόν όμως θα πρέπει αν εξειδικευτούν και να ενταχθούν σε υπουργικές αποφάσεις τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν το μεσημέρι σε κοινή δήλωση των υπουργών οικονομιών εργασίας και ανάπτυξης.

Ο υπουργός οικονομικών δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων σχετικά με τους μη μισθωτούς που θα ευεργετηθούν από την επιδότηση των 800 ευρω, τονίζοντας ότι αύριο το πρωί θα γίνει σύσκεψη για να οριστικοποιηθεί ποιοι κλάδοι και ποιοι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με τα 800 ευρώ και θα έχουν το δικαίωμα και για μειωμένο κατά 40% ενοίκιο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ: Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα