Κορονοϊός: Αναχωρεί πλοίο από Ανκόνα για επαναπατρισμό στην Ελλάδα

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 17:30, προγραμματίστηκε ο απόπλους του επιβατηγού πλοίου 'Cruise Olympia' από το λιμάνι της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα προκειμένου να επιστρέψουν όσοι Έλληνες πολίτες το επιζητούν.

Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη κάλεσε όσους εξ αυτών δεν έχουν ακόμη εκδηλώσει τη σχετική επιθυμία να επικοινωνήσουν μαζί τους προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.

"Κατά την μετάβασή τους στην Ανκόνα θα πρέπει να έχουν μαζί τους για τους ελέγχους

που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους", σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη υπογραμμίζεται ότι κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν εν ισχύ διαβατήριο ή ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες. Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα να τεθούν σε κατ' οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Τι είπαν Δένδιας - Ντι Μάιο

Νωρίτερα την Παρασκευή η τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του ρύθμισε τις λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των πολιτών τους που έχουν παραμείνει στις δύο χώρες. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η ναύλωση πλοίου, αλλά και η δρομολόγηση πτήσης της Alitalia.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση της χώρας στη δοκιμαζόμενη -από την διάδοση του κορονοϊού- Ιταλία. Διαβεβαίωσε επίσης τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ: Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα