Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ με νεκρό που δηλώθηκε με καθυστέρηση

Ένας ακόμη νεκρός θα πρέπει πιθανότατα να προστεθεί στη λίστα των θυμάτων του κορονοϊού, καθώς πριν λίγο διαπιστώθηκε ότι ένας ηλικιωμένος που εξέπνευσε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη στις 18/3 είχε προσβληθεί από τον ιό. Ο θάνατος αν και φαίνεται να δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ, μάλλον δεν περιλαμβάνεται στον αριθμό των 26 θανάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος ο οποίος

ήταν πάνω από 80 ετών, νοσηλεύτηκε σε άσχημη κατάσταση στις 17/3 και εξέπνευσε την επόμενη μέρα. Το δε αποτέλεσμα του ελέγχου για κορονοϊό έγινε γνωστό μετά από 4-5 μέρες και γι' αυτό ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Όμως φαίνεται πως το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε αργότερα και για το λόγο αυτό υπάρχει το ενδεχόμενο ο άνδρας αυτός να μην έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 26 μέχρι σήμερα θυμάτων από κορονοϊό.

Εάν όντως δεν έχει υπάρξει η ενημέρωση και των επίσημων στοιχείων, τότε μιλάμε για έναν ακόμη νεκρό από τον ιό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 27.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ: Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την ενημέρωση της Πέμπτης 26/3 ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι (21 άνδρες και 5 γυναίκες), όλοι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα, εκτός από έναν, τον Γερμανό καθηγητή που απεβίωσε στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή συνολικά φαίνεται ότι ο κατάλογος των κρουσμάτων και των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα. μεγαλώνει καθώς χθες συνολικά 71 νέα κρούσματα δηλώθηκαν ανεβάζοντας το σύνολο στα 892.

Την ίδια στιγμή 57 ασθενείς βρίσκονται σε κλινικές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και 54 από αυτούς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επίσης 42 έχουν πάρει εξιτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα