«Κορονο-ρόκ» από τον Αλέξη Τσίπρα
«Δεν χωράνε πια ούτε δικαιολογίες ούτε η φτηνή προπαγάνδα». Στην φράση αυτή του Αλέξη Τσίπρα στο τέλος της χθεσινής δήλωσής του για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την έξαρση του Covid 19 και στήριξης όσων πλήττονται από το μερικό lockdown, διαφαίνεται η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να οξύνει την κριτική προς την κυβέρνηση.
«Η διαρκής αδράνεια της κυβέρνησης αποδεικνύεται πια εγκληματική»
Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει έτσι ότι φεύγει από την πολύμηνη περίοδο των προειδοποιήσεων και περνά στην ευθεία καταγγελία των κυβερνητικών επιλογών. Αυτές αποτιμά ως υπεύθυνες για το οριακό σημείο στο οποίο έχει περιέλθει το σύστημα υγείας όσο και για την δεινή θέση στην οποία θα βρεθούν για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι.
Μόνο επικοινωνίαΣτα δύο αυτά μέτωπα άλλωστε, της ενίσχυσης του ΕΣΥ και της πραγματικής στήριξης εργαζομένων και επαγγελματιών ρίχνει το βάρος του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαλεί την κυβέρνηση πως παρότι αναστέλλεται ουσιαστικά η λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τις αναβολές τακτικών χειρουργείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ακόμη και τώρα εμμένει στην λογική των μηδενικών μόνιμων προσλήψεων. Επιμένοντας στο επικοινωνιακό τέχνασμα τις αναφοράς σε χιλιάδες προσλήψεις που όμως αφορούν έκτακτο προσωπικό το οποίο αντικειμενικά δεν μπορεί να καλύψει τις ελλείψεις. Ιδίως στο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που απαιτούν προσωπικό υψηλής εμπειρίας και ετοιμότητας.
Στην ίδια κατηγορία, της επικοινωνιακής διαχείρισης, κατατάσσει και την προβολή των προσυμφώνων για την χορήγηση εμβολίων στην χώρα, η οποία είναι μόνιμη κυβερνητική επωδός. Μια τακτική με την οποία όπως είπε η κυβέρνηση «πουλάει ελπίδα, λέγοντας πως έχει δήθεν εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν, ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί, ενώ δεν φροντίζει ούτε καν για δωρεάν πρόσβαση σε τεστ».
Συνάντηση με τους επαγγελματίες της εστίασης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τις προτάσεις που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για ενίσχυση των πληττόμενων από την οικονομική κρίση. Μνημονεύοντας το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμα 37 δισσεκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη επιμένει να μην αξιοποιεί. Σήμερα το μεσημερί, μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντηση με την πανελλήνια ομοσπονδία των επιχειρήσεων της εστίασης (ΠΟΕΣΕ) που από σήμερα «κατεβάζει ρολά».
Επίσης με αφορμή την επίσκεψή του σε θεατρική παράσταση χθές βράδυ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ειδική αναφορά στους ανθρώπους του πολιτισμού. Όπως σημείωσε: »Ο κόσμος του πολιτισμού βρίσκεται από την αρχή του έτους σε μια ασφυκτική κρίση. Η πανδημία αποδεικνύεται ότι ήρθε ως άλλοθι για μια κυβέρνηση που θέλει να φιμώσει ό,τι δεν ελέγχει. Μια κυβέρνηση που έστελνε την αστυνομία στα σινεμά για να συλλάβει νεαρούς και υπουργοί που ειρωνεύονταν και συκοφαντούσαν κορυφαίους δημιουργούς και καλλιτέχνες όταν τολμούσαν να μιλήσουν για τα προβλήματα του κλάδου τους.» .
Μίλησε για «μια κυβέρνηση που θέλει να ξεμπερδεύει με τον μαζικό, λαϊκό πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να στηρίξει τα σινεμά, τα θέατρα, τους συναυλιακούς χώρους, τους ηθοποιούς, τους τραγουδιστές, τους τεχνικούς, τους ηχολήπτες».
»Εμείς - ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας - θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν ώστε να ακούγονται σε κεντρικό επίπεδο οι διεκδικήσεις και τα προβλήματα των ανθρώπων του πολιτισμού, γιατί το νιώθουμε πρώτα και κύρια ως ηθικό μας χρέος. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα το πρόβλημα δεν είναι οι κατ’ επάγγελμα υποκρινόμενοι, αλλά οι καθ’ έξιν υποκριτές που μάλιστα αυτοανακηρύσσονται σωτήρες».
Πλήρης αναπλήρωση μισθών
Για το ζήτημα των ενισχύσεων πρός εργαζόμενους και επαγγελματίες τοποθετήθηκε χθές η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου. Όπως είπε «οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν για να δοθεί μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, για πλήρη αναπλήρωση των μισθών από το κράτος, με διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας». Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση συνιστούν ουσιαστικά παγίδα, αφού προκρίνει τον συνεχή δανεισμό την ίδια στιγμή που έχει ψηφίσει τον νέο πτωχευτικό κώδικα για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που βαδίζουν ολοταχώς προς την πτώχευση.
Στα ζάρια η δημοσια υγεία
Για «επικίνδυνη» κυβέρνηση μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Σχολιάζοντας έτσι την ανακολουθία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα που δήλωσε το μεσημέρι ότι δεν πρόκειται να κλείσουν σχολεία στην βόρεια Ελλάδα, όμως η κυβέρνηση τελικά προχώρησε στο κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Όπως σημείωσε «μέσα στην ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας δήλωνε για τη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα κλείσει κάποια βαθμίδα της εκπαίδευσης, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει μετάδοση μέσα στις τάξεις.Μέχρι το βράδυ τα λύκεια έκλεισαν. Άλλαξαν τα στοιχεία ή η κυβέρνηση λέει συνειδητά ψέματα; Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση που παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία.
Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έχουμε ήδη νικητή: Μη αναστρέψιμο το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
- Βιέννη: Τουρκική αθλιότητα ακόμα και αυτές τις στιγμές!
- "Επιθέσεις από πολλούς τρομοκράτες στη Βιέννη"
- Επίθεση στη Βιέννη: Βίντεο - σοκ με εκτέλεση εν ψυχρώ - Νύχτα τρόμου, κατέβηκε ο στρατός
- Νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ: Τι αλλάζει από 3 Νοεμβρίου
- Κουρτς : Αηδιαστική η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη – Κατεβαίνει ο στρατός στους δρόμους
- Αναστασία Κοτανίδου στο iEidiseis: Tο προφίλ των ασθενών που εισέρχονται στις ΜΕΘ με COVID-19
- Αμερικανικές εκλογές: Νίκη Τραμπ βλέπει ο Σον Σπάισερ (συνέντευξη στην ΕΡΤ)
- «Φτωχοί» με περιουσία οι Ελληνες – Τι δείχνει η «ακτινογραφία» των δηλώσεων
- Τσίπρας: «Ζητούνται ηθοποιοί να κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πού να ψάξετε για να γλυτώσετε φόρο
- Λουκέτο στην εστίαση από σήμερα: «Αν συνεχιστεί αυτό θα πεινάσουμε»
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου
- «Κορονο-ρόκ» από τον Αλέξη Τσίπρα
- Ο Μητσοτάκης ποντάρει σε “νόμο και τάξη” εν μέσω κορονοϊού
- Οι πρώτες αντιδράσεις για την επίθεση στη Βιέννη
- Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών
- Τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη: Έλεγχοι της τσεχικής αστυνομίας στα σύνορα με Αυστρία
- Επανακάμπτουν με νέα έργα ΑΠΕ στη χώρα μας οι Ισπανοί της ROKAS
- Νέα μέτρα από σήμερα για όλη η χώρα - Καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
- Τελευταία Νέα News 24|7
- «Κορονο-ρόκ» από τον Αλέξη Τσίπρα
- Οι αμερικάνικες εκλογές και η προστασία της ιδιωτικότητας στις ΗΠΑ
- Επανακάμπτουν με νέα έργα ΑΠΕ στη χώρα μας οι Ισπανοί της ROKAS
- Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πού να ψάξετε για να γλυτώσετε φόρο
- Ο Μητσοτάκης ποντάρει σε “νόμο και τάξη” εν μέσω κορονοϊού
- Λουκέτο στην εστίαση από σήμερα: «Αν συνεχιστεί αυτό θα πεινάσουμε»
- Κορονοϊός: Στο μικροσκόπιο η Αττική - Κρίσιμες οι επόμενες μέρες
- Όλα έτοιμα για τις ''πιο σημαντικές εκλογές στα αμερικανικά χρονικά''
- Νέα μέτρα από σήμερα για όλη η χώρα - Καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
- Τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη: Έλεγχοι της τσεχικής αστυνομίας στα σύνορα με Αυστρία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απροστάτευτα θύματα του κορονοϊού στην περίμετρο της εστίασης
- Ράιαν Γκιγκς: Τον συνέλαβαν για επίθεση σε βάρος της συντρόφου του
- Αλλαγές από σήμερα στα μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι ισχύει σε όλη την Ελλάδα
- Έκρηξη στο Παγκράτι (pics)
- Αναστασία Κοτανίδου στο iEidiseis: Tο προφίλ των ασθενών που εισέρχονται στις ΜΕΘ με COVID-19
- Κορωνοϊός: Το Μεξικό ξεπέρασε τους 92.000 θανάτους
- Κορωνοϊός: 49 νέα κρούσματα στην Κίνα
- Σαφής πτωτική τάση στην πορεία του κορονοϊού σε Βραζιλία και Μεξικό
- Ντιέγκο Μαραντόνα: Εκτάκτως στο νοσοκομείο - Χρειάζεται βοήθεια, λέει ο γιατρός του
- Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Tι ισχύει για τις μετακινήσεις



