Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις άδειες οδήγησης

Έπειτα από πολύμηνες διαβουλεύσεις και απεργίες των εξεταστών, κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο: «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν

τα άρθρα του νομοσχεδίου πατώντας ΕΔΩ

Τι λέει η Περιφέρεια Αττικής

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης και της παύσης της διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, εδώ και πάνω από τέσσερις μήνες, η Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε στο πλευρό των πολιτών - οδηγών, εκπαιδευτών οδήγησης και εξεταστών -, που πληρώνουν το βαρύ τίμημα της κατάστασης αυτής.

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προς το αρμόδιο Υπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να μπει τέλος σε ένα αδιέξοδο που έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος όχι μόνο για έναν κλάδο αλλά για ολόκληρη την κοινωνία καθώς χιλιάδες πολίτες δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες υφίστανται τις συνέπειες της τεχνητής ανεργίας.

Η αναμενόμενη κατάθεση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του νομοσχεδίου που επιλύει το πρόβλημα, αποτελεί ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση που μένει όμως να επιβεβαιωθεί.

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, των εκπαιδευτών οδήγησης και των εξεταστών στον δίκαιο αγώνα τους. Η δικαίωσή τους δεν είναι δικαίωση ενός κλάδου αλλά διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών και βήμα για την κανονικότητα που απαιτεί μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα