Καταγγελία προς αεροπορική εταιρία για διάκριση σε ετερόφυλο ζευγάρι

Αμερικανός καταγγέλλει αεροπορική εταιρία πως ανάγκασε εκείνον και τον σύντροφό του να κατέβουν από την πτήση, προκειμένου να επιβιβαστούν στη θέση τους, δύο άλλοι επιβάτες, ένα ετερόφυλο ζευγάρι, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα. Ο άνδρας με ανάρτησή του στο facebook εξηγεί πως ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει την Κυριακή την πτήση 1407 με το αεροσκάφος των Alaska Airlines, από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τον David Cooley, αφού κάθισαν στις θέσεις που αναγράφονταν στην κάρτα επιβίβασης, μια αεροσυνοδός του πλησίασε και ζήτησε από τον σύντροφό του να αφήσει το κάθισμά του στην Α' θέση, προκειμένου να μπορέσει ένα ζευγάρι να ταξιδέψει πλάι, πλάι. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανάρτηση, όταν εξήγησαν στην αεροσυνοδό πως είναι ζευγάρι και θέλουν να ταξιδέψουν σε διπλανά καθίσματα, εκείνη απάντησε πως είχαν μόνο δύο επιλογές. Είτε ένας εκ των δύο να μετακινηθεί στην οικονομική θέση, είτε να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος.

"Δεν μπορούσαμε να υπομένουμε τον εξευτελισμό για μια ολόκληρη πτήση και αποβιβαστήκαμε" γράφει ο Cooley. "Δεν θα πίστευα ποτέ πως μια εταιρία θα προχωρούσε σε διάκριση υπέρ ενός ετερόφυλου ζευγαριού και ενάντια σε ένα ομόφυλο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μας ζητήσει να αποβιβαστούμε" προσθέτει στην ανάρτηση που υπάρχει στο προφίλ του στο facebook από την Κυριακή 29 Ιουλίου.

Η Alaska Airlines τοποθετήθηκε για το περιστατικό, κάνοντας λόγο για "λάθος στην κράτηση των εισιτηρίων" που είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί η ίδια θέση σε δύο επιβάτες. Ωστόσο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή διάκρισης και ισχυρίζεται πως οι αεροσυνοδοί δεν κατάλαβαν πως επρόκειτο για ζευγάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα