Κανονικές θερμοκρασίες το Σάββατο - Αστάθεια στα ηπειρωτικά

Το Σάββατο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές. Υπάρχει προειδοποίηση με κίτρινο χρώμα για τις σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Κρήτη και πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για την Ρόδο σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη βόρεια Ευρώπη ενώ διατηρείται ο αντικυκλώνας της Βαλκανικής που συνδυάζεται με το χαμηλό της ανατολικής Μεσογείου και προκαλεί τους ενισχυμένους βοριάδες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Στον χάρτη της Βαλκανικής αποτυπώνεται φαίνεται καλύτερα ο συνδυασμός της Βαλκανικής.

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια τους 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 36 και στο Αιγαίο τους 29 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Υπάρχει μικρή πιθανότητα μπόρας στα βόρεια. Άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 6 Ιουλίου 1988 είχαμε πάνω από 40 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα