Ψηφίστε έλλογα - Να φτιάξουμε τη Βουλή των κορυφαίων

*Του Παναγιώτη Κοκκόρη

Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες γιατί σηματοδοτούν μια πολιτική αλλαγή. Είναι ανάγκη να υπάρξει αυτή η πολιτική αλλαγή με αυτοδυναμία της ΝΔ για να εφαρμοστεί ένα ουσιαστικό πρόγραμμα ενός δικαιότερου ασφαλιστικού συστήματος, με μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις που θα ανοίξει δρόμους στη δημιουργικότητα, διορθώνοντας τις αδικίες και προστατεύοντας - ενισχύοντας τους αδύναμους.

Ίσως

θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτήν την μακρά περίοδο της κρίσης, αν ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του συνέχιζε το έργο μας. Η χώρα όμως, δυστυχώς αντί να κάνει ένα βήμα μπρος, πήγε ένα βήμα πίσω.

Η διαφορά μας με την απερχόμενη κυβέρνηση, είναι ότι εμείς έχουμε πρόγραμμα σε βάθος πενταετίας. Δεν πάμε στα τυφλά. Έχουμε μελετήσει τους δείκτες και έχουμε χαράξει την πολιτική μας. Το σχέδιο μας είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.

Λέμε δηλαδή.

Μείωση της φορολογίας. Καλύτερα αμειβόμενες και περισσότερες θέσεις εργασίας και ασφάλεια για όλους τους πολίτες. Άμεση «πυροσβεστική» παρέμβαση, θα έλεγα, σε επίπεδο δομών Υγείας.

Ανάπτυξη σε συνάρτηση με την αύξηση του αριθμού θέσεων εργασίας.

Οι Έλληνες θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι οι ξένοι επενδύουν στην προσδοκία της πολιτικής αλλαγής. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι η ανακοίνωση της ημερομηνίας και μόνο των εκλογών, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έριξε το επιτόκιο της δεκαετούς διάρκειας ομολόγων, κάτι που δείχνει πως οι επενδυτές βλέπουν ότι το κόμμα που έρχεται στην εξουσία θα ακολουθήσει μία διαφορετική αναπτυξιακή πολιτική. Μια προοπτική που έχει δημιουργήσει κλίμα ευφορίας, το οποίο αντικατοπτρίζεται τόσο στις αποδόσεις των ομολόγων όσο και στις τιμές των μετοχών.

Άρα η λογική του “όλοι το ίδιο είναι” κάθε άλλο παρά ισχύει, καθώς το διακύβευμα σήμερα είναι η ανάπτυξη, αλλά κυρίως τα “εργαλεία” και οι πολιτικές δηλαδή, που θα χρησιμοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση για να επιτύχει το στόχο.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι σε μια πολιτική αλλαγή θα είναι ένα όπλο διαπραγμάτευσης της αυριανής κυβέρνησης, έτσι ώστε να πειστεί η τράπεζα της Ελλάδος, να πέσουν τα επιτόκια και να αρθούν τα εμπόδια που έχουν απομείνει από τα capital controls.

Η Κυβέρνηση αυτή στάθηκε αδύναμη μπροστά στις Εθνικές προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει. Δημιούργησε μέτωπα. Άνοιξε ασκούς. Υπέγραψε την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και άνοιξε την όρεξη των εξτρεμιστών Αλβανών. Η γειτονική χώρα πρέπει να γνωρίζει ότι αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την προοπτική της να γίνει κάποια στιγμή μέλος της Ε.Ε. -κάτι το οποίο όλοι το επιθυμούμε- οφείλει να σεβαστεί και να προστατέψει πλήρως τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Δεσμευόμαστε πως δεν απεμπολούμε το δικαίωμα της Ελλάδος να βάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε για την κατοχύρωση Μακεδονικών προιόντων που κινδυνεύουν. Δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχουμε κάνει σαφές ότι θα παντάμε αμέσως σε κάθε παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Από την άλλη θα προωθήσουμε ουσιαστικό διάλογο με τη γείτονα Τουρκία. Θέλουμε τη σύγκλισή της με την Ευρώπη υπό την απαραίτητη προυπόθεση να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις.

Στηρίζουμε σθεναρά, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την Κύπρο και τα δικαιώματά της.

Χρόνια τώρα καθημερινά "οργώνω" τη Θεσσαλονίκη. Μιλώ με κόσμο ακούω τις απόψεις του, επιλύω τα προβλήματά του. Ξέρω ότι ο κόσμος διψάει για αλλαγές που θα βελτιώσουν την οικονομία της τσέπης του. Διψάει για δουλειές. Διψάει για δημιουργικότητα. Θέλουμε τα παιδιά μας να λένε "Μένουμε Ελλάδα"! Να το λένε με υπερηφάνεια. Θέλουμε οι νέοι μας να παντρεύονται να κάνουν παιδιά να έχουν δουλειές να δημιουργούν. Γι αυτό καθιερώνουμε επίδομα 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και προχωράμε σε αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί.

Θα δημιουργήσουμε θέσεις για όλους, στους παιδικούς σταθμούς και διεύρυνση του ωραρίου.

Την επομένη των εκλογών θα παραλάβουμε 2% ΑΕΠ, το οποίο σκοπεύουμε να αυξήσουμε στο 4%. Σε βάθος πενταετίας θα δημιουργήσουμε 240.000 θέσεις εργασίας. Μέσα στην τετραετία και με στοχευμένη πολιτική θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των συντάξεων από το 20% στο 15%. Μεγάλη ανάσα θα αποτελέσει και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους.

Δεν είπαμε ποτέ ότι αυτές οι αλλαγές θα γίνουν την άλλη μέρα. Αυτό που λέμε στους πολίτες είναι ότι έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουμε στοχοθεσία. Μόνον έτσι θα κερδίσουμε τη μάχη και θα βάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Η Θεσσαλονίκη μας θα γίνει επιτέλους ανταγωνιστική έναντι των γειτόνων μας, με τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.

Με ρωτούσαν αυτές τις ημέρες στο δρόμο. Γιατί εσένα. Γιατί τον Παναγιώτη Κοκκόρη.

Γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι ο άνθρωπος που θα σπεύσω να βοηθήσω τον συμπολίτη μου χωρίς καν συχνά να το σκεφτώ. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Το κάθε πρόβλημα είναι για μένα μια πρόκληση και μαζί με την εσωτερική μου ανάγκη να συνδράμω στην καθημερινότητα του πολίτη, έχει προκύψει αυτό το αυθόρμητο μίγμα της προσωπικότητάς μου. Σήμερα μπορώ να πω ότι αυτοβούλως χωρίς κανένα αντάλλαγμα, έχω υποστηρίξει δεκάδες επαγγελματίες, στο εμπόριο, στην εστίαση, στη βιοτεχνία στην επιχειρηματικότητα της πόλης μας, αλλά και απλούς πολίτες. Όλοι αυτοί, οι συγγενείς και οι φίλοι τους, ξέρουν πολύ καλά ότι ο Παναγιώτης Κοκκόρης είναι ο αληθινός, αυθεντικός, απόλυτος γνώστης του αντικειμένου του. Ο μοναδικός ίσως υποψήφιος που γνωρίζει τόσο καλά τόσο το Φορολογικό όσο και το Ασφαλιστικό. Ο μοναδικός Θεσσαλονικιός υποψήφιος που από τον Μάρτιο του 2016 είναι σύμβουλος σε αυτούς τους τομείς του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γνωρίζουν οι Θεσσαλονικείς, ότι δεν θα στηρίξουν μόνον τον άνθρωπο που τους βοήθησε, αλλά εκείνον που μπορεί να αντεπεξέλθει σε επίπεδο γνώσεων σε μια βουλή η οποία θεωρώ πως είναι αδήριτη ανάγκη να είναι η βουλή των κορυφαίων στον τομέα τους.

Για να πάμε τη χώρα μπροστά, να τη βγάλουμε από το τέλμα.

*Ο Παναγιώτης Κοκκόρης είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα